Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Manisa'da Yılkı Atları Şehir Merkezine İndi

Yılkı atları Spil’de patika yollarını takip ederek özellikle Yunusemre ilçesi sınırlarında Merkez Efendi mahallesi Çakra Parkı,Uncubozköy mahallesi,Mimar Sinan bulvarı üzerinde görülmeye başladı.

MANİSA-GENEL 6.09.2023 16:47:00 1415 0
Manisa

 

Manisa Spil dağında yaşamlarını sürdüren yılkı atların bir kısmı şehir merkezine indi.

Yaz süresince gerek dünyanın bir çok ülkesinde gerekse ülkemizde yaşanan orman yangınları doğada yaşamlarını sürdüren canlıların bulundukları bölgeleri terk edip şehir merkezlerine inmelerine neden oldu.

Bunlardan birisi geçtiğimiz hafta Tatvan Nemrut kriter gölüne tatile gidenlerin bir grup ayı sürüsü tarafından yolları kesilmesiyle yaşanmıştı.
 

Doğadaki canlıların şehir merkezlerine inişleri Manisa’nın Spil dağı üzerinde yaşamlarını sürdüren yılkı atlarının bir bölümü bulundukları ormandaki yaşamsal alanlarını terk ederek şehir merkezine kadar inmeleri ile sürdü.
  

Yılkı atları Spil’de patika yollarını takip ederek özellikle Yunusemre ilçesi sınırlarında Merkez Efendi mahallesi Çakra Parkı,Uncubozköy mahallesi,Mimar Sinan bulvarı üzerinde görülmeye başladı.
  

Hatta yılkı atları şehirdeki yaşamı kısa sürede benimsemelerinin farklı örneği de vatandaşların ucuz olarak gıda ihtiyaçlarını karşıladıkları BİM mağazaları önünde sabahın erken saatlerinde yoğunlaşmaları onları gören vatandaşlarca da “Muhtemeldir onlarda mağazaların kampanya günlerini bile algıladıkları için bizlerden önce kuyruğa girmişler” espirilerine neden oldu.
   

Yılkı atlarını sıkça şehir merkezinde gören Manisalılar bu anları cep telefonlarıyla görüntülemenin ötesinde İzmir Karşıyaka Sasalı hayvan bahçesini anımsatan hayvanlarla aile fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.
  Manisalılar Doğadaki dostların bulundukları yaşam alanlarını terk ederek şehirlerdeki yerleşim yerlerine kadar inmelerinde en büyük etken onların bulunduğu orman alanların sürekli ateşe verilmesi etkenin olmasının rolünün yüksek olduğunu belirttiler…


Haber Kaynak : Ahmet ÜNSAL

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa' Yılkı Atları Şehir Merkezine
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.