Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Manisa'da kesim yerleri geçen yıla oranla boş kaldı

Manisalılar kurbanlıklara ulaşamayınca kesim yerleri geçen yıla oranla boş kaldı

28.06.2023 15:53:00 992 0
Manisa

 

Manisalılar kurbanlıkların geçen yıla oranla pahalı olması nedeniyle kesenlerin oranları bir önceki yıla oranla yarı yarıya düşüş gösterdi. Kurbanlıklarını kesebilenler bu bayramda kesim yerlerinden izdiham yerine oldukça rahat bir ortamda kurbanlıkları kesti.Kurban kesimi için bıçaklarını günler öncesinden bileyen kasaplar beklentinin altında kurban kesimi gerçekleştirdi.
  

Bazı vatandaşlar Manisa Valiliğince belirlenen kesim yerleri yerine sokak aralarında kesim gerçekleştirirken bazı vatandaşlarda Laleli,Alaybey,Hayvan pazarı,Merkez İtfaiye binası ile benzeri yerlerde kesimlerini gerçekleştirdiler.Kurbanlık Danaya giren Manisalıların bir kısmı ise kurban kesimlerini çiftliklerde yerine getirdi.
  

Kasaplara kesim ücreti ödemek istemeyen bazı kadınlar ise kurbanlarını kendileri kesti.Çocuklar ise bayramın coşkusunu sokaklara çıkarak yaşarken, ellerindeki poşetlerle kapı kapı dolaşıp zillere basarak büyükleriyle bayramlaşmayı unutmazlarken onlarda çocukları verdikleri şekerlerle sevindirdiler.
İtfaiyeciler ise bayram sabahı görevi teslim ederken görev birbirleriyle bayramlaştı.İtfaiyeciler bayram hatırası fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
 

BAŞKAN ERGÜN’ÜN İLK BAYRAMLAŞMASI İTFAİYECİLERLE OLDU


Bayramı Manisa’da geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,kendisine bağlı birimlere yönelik bayramlaşmalarda ilk olarak İtfaiye Daire Başkanlığının merkez biriminden başladı.
  

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün itfaiyecilerle bayramlaşması sırasında kendisine Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu,İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal,Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yonca Ekmekçi ve Zabıta Daire Başkanı Evren Yıldız eşlik etti.
  

Başkan Ergün, telsiz ile İl genelinde görev yapan 700’e yakın itfaiyecilerin bayramını kutlayarak yangınsız ve kazasız mesailer diledi.
 Başkan Ergün Merkez itfaiye erleri ile sohbet ederek; “Öncelikle itfaiye birimi bizim halkla temasımızda ilk hizmet birimlerimizden birisidir.24 Saat boyunca vatandaşlarımız direk olarak hizmet aldığı birimiz itfaiyecilerdir.Gerek Geri dönüşüm sanayisindeki yangında, gerekse depremlerde ve sel afetlerinde büyük bir performans gösterdiler.Kendilerini bu konuda bir kez daha tebrik ediyorum.Ayrıca meydana gelen yangınlarda direk olarak halkın sağlığını tehdit eden geri dönüşüm tesislerinin mutlak şehir dışına çıkartılması gerekir.Bu konuda bizim her hangi yasal yaptırımız mümkün görünmemekle birlikte geri dönüşüm tesislerinin çıkabilecek yangınlarla ilgili kalıcı çözümleri mutlak devreye koymalılar bu konuyla ilgili Şehir ve Çevre İklim Müdürlüğü ciddi önleyici yaptırımları hayata geçirmelidir.Aksi takdirde Manisalıları tehdit ettiği gibi komşu ilimizdeki insanlarımızın sağlığını büyük ölçüde tehdit etmeye devam edecektir” dedi


Haber Kaynak : Ahmet ÜNSAL

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa' kesim yerleri geçen oranla kaldı
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.