Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Manisa'da 350 işçi zehirlendi

Çeşitli fabrikalarda yedikleri kıymalı patates yemeğinden zehirlenen 350 işçi hastanelere akın etti

21.10.2023 00:47:00 2670 0
Manisa

6 Yıl önce Askeri birlikte yaşanan yemekten zehirlenme kabusu Manisa’da bu kez OSB çatısı altında bulunan fabrikalarda yaşandı.
Çeşitli fabrikalarda yedikleri kıymalı patates yemeğinden zehirlenen 350 işçi hastanelere akın etti
İlgi zehirlenme vakalarıyla ilgili açıklama Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden geldi
Cumhuriyet Savcılığı ise ilgili yemek fabrikası hakkında ön soruşturma başlattı

 

Saruhanlı’da üretim yapan ve Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara yemek veren bir yemek Fabrikasının yaptığı kıymalı patates yemeğini yiyen yüzlerce işçi kendilerine hissetmedikleri şikayetiyle hastanelere taşındılar. Zehirlenme vakası ilk olarak Teknika Plastik fabrikası bünyesinde çalışan 70 işçinin zehirlenme belirtisi ile hastanelere taşınmasıyla ortaya çıktı. Zehirlenme olayı daha sonrasında Tora Manisa ve Karnak Makina firmalarındaki işçiler üzerinde görülmeye başlanmasıyla birlikte ambulanslar ve fabrikaların ilk yardım ekipleri zehirlenen işçilerini Manisa Şehir Hastanesi, Merkez efendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, C.B.Ü. Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastanesine taşıdı.
Zehirlenme olayların yaşandığı fabrikalardaki yöneticiler olayı saklamaya çalışırken işçilerin hastanelere akın etmeleri sabaha kadar ve gün boyunca sürmesiyle birlikte zehirlenen işçilerin sayısı birden 350’leri buldu.
 Sağlık Müdürü Dr. Erol Karaca’nın talimatları ile Sağlık Bakanlığı Müfettişleri devreye girerek zehirlenme olaylarının yaşandığı hastanelerde geniş çaplı inceleme başlattı.
 Zehirlenmelere neden olan ilgili Coşkun Yemek Fabrikasında inceleme başladı.
 Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alındı.
  
ZEHİRLENME KABUSU 6 YIL SONRA YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Zehirlenen işçilere verilen yemeğin kıymalı patates ve peynirli makarna olduğu belirtildi. 
  Benzer bir zehirlenme olayı 6 Yıl önce Manisa’daki Askeri birlikte yaşanmış bir asker yaşamını yitirmiş ve 400’ün üzerinden askerde hastanelere taşınmıştı.
  Zehirlenme kabusu bu kez de Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikalar ile Saruhanlı ilçesindeki fabrikalarda yaşandı.
  
CUMHURİYET SAVCILIĞI SORUŞTURMAYA BAŞLADI

Manisa Cumhuriyet Savcılığı gerekli ön soruşturmayı çok yönlü şekilde başlatırken Sağlık İl Müdürlüğünün zehirlenme belirtisini ortaya koyan raporları, zehirlenen işçilerin hastane polisine verdiği ifade tutanaklarını incelemeye başladığı belirtildi…

SAĞLIK MÜDÜRÜ KARACA İMZALI AÇIKLAMA …

Manisa’da çeşitli üretimlerde bulunan fabrikalarda çalışan işçilere akşam yemeğinde verilen kıymalı patates-peynirli makarna sonrasında yaşanan zehirlenme olayı ile ilgili bilgi kirlenmesinin önüne geçilmesi için Sağlık Müdürü Dr.Erol Karaca imzalı basın açıklaması yapıldı.
 Yapılan yazılı açıklamada ;
 “Sağlık İl M son20.10.2023 İlimizde, işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen besin zehirlenmesi vakaları gerçekleşmiştir. Hastanelerimize bugün öğle saatlerinde benzer şikayet ile başvuran vaka sayısının artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon ve çalışmalar gerçekleştirilerek olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yönetilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alınmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın tedavileri Manisa Şehir Hastanesi, Merkez efendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, C.B.Ü. Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastanesinde gerçekleştirilmiştir.
 Saat 22.12 itibariyle olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup, taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’ dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. Öğle saatleri yoğun olan başvuru sayısı ise ilerleyen saatlerde azalma göstermiştir ve hastanelerimize başvuru sayısı düşmüştür. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer vakaların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.”ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : Ahmet ÜNSAL

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa' zehirlendi
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.