Bugün, 2 Haziran 2024 Pazar

YUNUSEMRELİ HANIMLAR EL SANATI ÖĞRENİYOR

0

GÜNDEM 14.10.2021 12:50:22 1376 0
YUNUSEMRELİ HANIMLAR EL SANATI ÖĞRENİYOR

 

 

Yunusemre Belediyesi ilçe genelinde hayata geçirdiği hanım lokalleri ile kadınların kendilerini geliştirmesine olanak sağlıyor. Yunusemre Belediyesi Ayn-ı Ali Mahallesi Hanım Lokalinde düzenlenen El Sanatları Kursuna katılan hanımlar, düzenlenen dersler sayesinde el becerilerini geliştiriyor. Yaptıkları eserler ile günlük hayatın stresinden uzaklaşan hanımlar, ürettikleri ürünleri pazarlayarak ev ekonomilerine de katkı sağlayacak. El Sanatları kursunda hijyen kurallarına büyük önem verdiklerini El Sanatları Öğretmeni Şule Demirel, ahşap boyama, makrome, amigurumi ve punch alanında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Demirel açıklamasında, “Sınıfımızda kursiyerlerimiz dönüşümlü olarak eğitim alıyor. Hanımlarımız burada farklı el sanatlarının inceliklerini öğreniyor. Hanımlarımız burada bir meslek sahibi oluyor. 14 kursiyerimiz var. Haftanın 5 günü eğitimlerimiz devam ediyor. Hanımlarımız burada hem sosyalleşiyor hem de üreterek mutlu zaman geçiriyorlar” dedi.

 

 “BAŞARMANIN HAZZI TARİF EDİLEMEZ”

 

Ürettikleri ürünler ile kendilerini daha mutlu hissettiklerini ifade eden El Sanatları Kursiyeri Özge Kurt, “Kursumuza yeni başladık. Kendimi kursta çok iyi hissediyorum. Terapi gibi oluyor. Arkadaşlarım sayesinde kurstan haberdar oldum. Başarmanın ve üretmenin hazzı tarif edilemez. Sosyalleşme anlamında da kurslarımızın katkısı oluyor. Bütün bayanları kurslarımıza davet ediyorum. Belediyemize ve Yunusemre Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bize bu imkânı sağladıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.4 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Salı 37.3 ° / 21.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.