(MHA) - Manisa’nın Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 17 yaşındaki Afganistan uyruklu H.A. adlı genç kadına ulaşamayan komşuların ihbarı üzerine, 19 Temmuz 2025 günü saat 14.30 sıralarında ekipler harekete geçti.
Polis ekipleri tarafından yapılan kontrollerde H.A.’nın evde ölü bulunduğu tespit edildi. İlk incelemelerde ölümün şüpheli olduğu belirlendi. Aynı evde birlikte yaşadığı belirlenen Afganistan uyruklu N.H. isimli şahsın olaydan sonra ikameti terk ettiği anlaşıldı.
Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 20 Temmuz’da yaptığı ortak çalışmayla, şüpheli N.H. (23) İzmir’in Konak ilçesi Basmane bölgesinde saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.
21 Temmuz 2025 günü adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklandı.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız sürecektir” ifadelerine yer verdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.