Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

YUNUSEMRE MECLİSİNİN GÜNDEMİNDE DEPREM VARDI

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yunus Emre Millet Çarşısı’nda yapıldı.

MANİSA- İLÇELER 9.02.2023 00:00:00 890 0
YUNUSEMRE MECLİSİNİN GÜNDEMİNDE DEPREM VARDI

 

 

 

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yunus Emre Millet Çarşısı’nda yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündeminde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem vardı. Toplantıda konuşan Başkan Çerçi, “Belki de yüzyılda bir yaşanacak bir felaket, imtihan ile karşı karşıyayız. İnşallah birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu günleri aşacağız” dedi.  

Yunusemre Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında toplandı. Yunus Emre Millet Çarşısı’nda yapılan toplantının gündeminde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem vardı. Hüznün hakim olduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çerçi, ülke olarak kenetlenip yaraları sarmak için çalıştıklarını söyledi. Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan Başkan Mehmet Çerçi, konuşmasında, “2 gün önce büyük bir felaket yaşadık. Üzüntümüz çok büyük. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde 13 buçuk milyon insanımızı etkileyen sarsıntıyla uyandık. Aynı günün öğlen vakti de hemen hemen aynı şiddette bir deprem daha oldu. Milletçe yüreğimiz dağlandı, üzgünüz. Bizlere düşen görevler var. Devletimizin yetkili organları, bakanlarımız, milletvekillerimiz, sağlık ekipleri çalışıyor. Bizler de ekiplerimizi gönderdik. Araçlarımız, kamyonlarımız, iş makinelerimiz, ambulansımız orda. Tabi çetin kış şartları var. Süreci yakından takip ediyoruz. Depremin olduğu günün sabahında kendi koordinasyon merkezimizi kurduk. Deprem bölgesine verebileceğimiz katkı nedir hızlıca belirledik. AFAD’ın yönlendirmesiyle toplam 16 araç, 26 personelimizi yolladık. Başlattığımız yardım kampanyasıyla toplanan bağışları tasnifleyip paketleyerek tırlara yüklüyoruz. Dün 3 kamyon, 2 tır yardım malzemesi yola çıktı. 3 tır yardım malzemesini bugün gönderdik. Yaklaşık 5 tır da yüklenmeyi bekliyor. Ambulansımız İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hatay’a görevlendirildi. Onlar da bölgeye varmak üzere. İnşallah en kısa sürede oradaki kardeşlerimize ulaştırılacak.

Fotoğraf açıklaması yok.

 


 


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.