Yunusemre Meclisinden Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İçin Takas Yetkisi

Ağustos ayı toplantısında 32 madde karara bağlanırken, Millet Çarşısı’nın Manisa Büyükşehir Belediyesi ile takas edilmesine yönelik yetki oy çokluğuyla kabul edildi.

GÜNDEM 6.08.2025 16:37:25 239 0
Yunusemre Meclisinden Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İçin Takas Yetkisi

(MHA)    Yunusemre Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında yapıldı. Toplantıda Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nın Manisa Büyükşehir Belediyesi ile takas edilmesi için Başkan Balaban’a yetki verilmesi de görüşüldü. Başkan Balaban, yapının kamu hizmetine devam edeceğini vurgularken, bu adımın belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla atıldığını ifade etti. Yunusemre Meclisi, Ağustos ayı toplantısını Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı İsmail Hakkı Tonguç Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında yapılan toplantıda 32 madde karara bağlandı. Mecliste Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nın Manisa Büyükşehir Belediyesi ile takas (trampa) yapılabilmesi için Belediye Başkanı Semih Balaban’a yetki verilmesi görüşüldü. Büyükşehirden arsa karşılığı yapılacak karara istinaden bilgi veren Başkan Balaban konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu bina belediye hizmet alanı. Tabi ki satılamaz. Bu binayı satmıyoruz. Bir kamu kurumundan diğer bir kamu kurumuna devrini yapacağız. Bunlar ülkemizde olağan işler. Bu anlamda Besim Başkan’a da teşekkür ediyorum. Bize çok büyük bir pencere açtı. Bu konuda süreç başladı. Bina yine kamunun hizmetinde olacak. Belediye olarak burada nikahlarımızı, meclis toplantılarımızı yapacağız. Bize yine tahsis edilecek. Buradaki detay, Yunusemre Belediyesi’ni ekonomik anlamda düze çıkartmak için bize yapılan ağabeyliktir. Takım kaptanımız büyükşehirdir. Rahmetli Ferdi Başkanımızdan da büyük destek görmüştük. Besim Başkandan da bu destekleri görüyoruz” diye konuştu. Madde, CHP’nin kabul, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’nin red oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. Alınan kararların Manisa ve Yunusemre’ye hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Balaban, Türkiye Şampiyonu olan Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı’nı kutladı; her branşta spor ve sporcunun yanında olacaklarını söyledi. Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 2 Eylül Salı günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi “Kadınlık Bizde Kalsın” Oyunuyla Alkış Topladı

TRAC Manisa, İstanbul’daki Büyük Deprem Tatbikatına 15 Kişilik Uzman Ekiple Katılacak

Manisa’da Esat Büküm Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Türkoğlu Spor’u 3-0 Mağlup Etti

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 440 Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Şehit Reşit Oyit, Vefatının 34. Yılında Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyesi’nde “Yerel Devrim” Belgeseli Büyük İlgi Gördü

Manisa Dişhekimleri Odası’ndan Ekonomik Yük ve Çalışma Koşullarına Tepki

  • Pazartesi 10.7 ° / 2 ° Güneşli
  • Salı 11.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.7 ° / 3.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.