Tarih: 23.12.2020 10:22

YILMAZ'MANİSA TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZ OLMAYA DEVAM EDİYOR'

Facebook Twitter Linked-in





Tarih boyunca dünyaya ziraatın, ticaretin ve sanayinin dinamizmini yayan Manisa bugün de sanayi ve tarım sektörlerindeki üretimi, ihracatı ve turizm potansiyeli ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerliyor.  

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa’yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek, Manisa’ya ve ülkemize yüksek katma değer sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  Endüstri 4-0 ile beraber teknokentlerin çağa uyumlu olmasını yakalaması gerektiğini vurgulayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı’da iki OSB çalışması içerisinde yer aldıklarını belirterek, yüksek sanayi teknoloji beraber Manisa’nın ve Saruhanlı’nın Türkiye’nin cazibe merkezi olacağını kaydetti. 
Manisa’daki 17 ilçe ve bu 17 ilçeye bağlı farkındalığını ortan kaldırmak için projeler ürettiklerini kaydeden Yılmaz,  “Bizim bir projemiz vardı. Manisa’nın güçlü yanlarını ve eksik yanlarını ortaya koyalım. Biz bunu çok ciddi, saha çalışmaları neticesinde ortaya çıkan sorunu değerlendirdi. Bugün Manisa iki şapkası olan bir şehir. Biri tarım diğeri sanayi. Tarımı yok sayamazsınız ama sanayiyi de bugün ki haliyle planlayamazsınız. Artık 15 sene sonra Türkiye’de mevcut bu sanayi kesimi Avrupa’da ve dünyada olmayacak. Bugün Almanya ve Çin’in kendi aralarında başlatmış olduğu rekabet endüstri 4-0 rekabeti artık bütün dünyada kendini hissettirmeye başladı” dedi. 
Yapılacak olan işi ehline verilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, ehli insanları bulup getirdiklerini ifade ederek, “Peki nasıl planlama yapmamız lazım. Biz organize sanayi bölgelerinde sıkıntıların giderilmesi için oturup konuştuk. Biz ne ile övünüyoruz 1963 yılında kurulmuş Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının hiçbir yatırımcıdan ve devletten para almadan kendi kaynağıyla kurmuş olduğu bugün bir bölge 10 bin dönümlük alanda kurulmuş 5 kısımdan oluşan bir organize sanayi bölgesi. Avrupa’nın en iyi yatırım bölgesi. Çinli yatırımcılar tarafından da dünyanın en iyi 10 yatırım kentinden biri.  Onların altını doldurmamız lazım. Japon yatırım ajansı ile partnerlik kurduk.  Dedik ki siz de iki şey var oda biz de yok. Bir ileri teknoloji diğeri de para. Geçen sene Japonya resesyona girdi. Aşağı yukarı 500 milyon dolar parayı ülkeden çıkarması gerekiyor. Yer arıyor ama maalesef bazı çekinceleri var.  Biz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bunları bir kenara bıraktık. İkili ilişkilerle bunu getirdik. Amerika Birleşik Devletleri yatırım ajanslarında da aynı sıkıntılar vardı. Biz bunlar ile de partnerlik yaptık” dedi. 
Teknokentlerin çok önemli olduğunu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Manisa CBÜ Teknokent’te kurucu olarak yer aldıklarını açıklayan Yılmaz, “Benim orada vazgeçmez temel değerlerim var. O değerler üzerine inşa edeceğim bölge var. Peki, Manisa’nın neyi yakalaması lazım. Endüstri 4-0 ile beraber Teknokentlerin çağa uyumlu olmasını yakalaması lazım. Biz proje ürettik onu oraya getirdik. İki Organize Sanayi Bölgesinin planlamasına girdik. Bir tanesi Osmancalı’da. Tarımsal değeri olmayan arazide ileri teknoloji organize sanayi bölgesi kurulması fizibilite çalışmaları bitirildi. Hayata geçiyoruz.  

Saruhanlı’da mükemmel bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. 4. faza yaklaştık. 2021 yılının Nisan- Mayıs ayı gibi işe başlarız. Bu organize sanayi bölgesi Saruhanlı’yı bir cazibe merkezi haline getirecek. Saruhanlı artık Ege Bölgesinde artık cazibe noktalarından birincisine oturacak. Benim iddiam böyle. Neden böyle diyorum çünkü lojistik olarak eski Dereli çöplüğünün olduğu alan kayalık. O bölgede herhangi bir şekilde herhangi tarımsal bir üretim yapma imkanı yok. Tarımı da korumamız lazım. O bölgede kurulacak olan yüksek sanayi teknoloji ile beraber yeni Gebze İzmir otobanından inince karşınıza çıkıyor. 1.5 saate Bursa’ya gidiyorsunuz. 17 dakikada İzmir’e gidiyorsunuz.  Mükemmel lokasyonu olan bir şehir. Artık Manisa’nın cazibe merkezi Saruhanlı ilçesi olacak” dedi. 

Manisa’nın ekonomik dinamizmini kurumlar arası sinerji ile sağlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Valiliği, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Alaşehir Ticaret Borsası ile beraber kurucu ortak olarak Alaşehir’de tarıma dayalı sera ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına da öncülük ediyor. Yılmaz, “Manisa ciddi bağlamda bir jeotermal kaynağına sahip. Bu jeotermal kaynağını doğru kullanırsanız sıkıntı yok. Ama suiistimale göz yumarsan bu kimsenin destekleyemeyeceği biri olur. Ama şu bir gerçek. İzlanda, İrlanda da olduğu gibi Avrupa’da en gelişmiş ülkeler sınıfındaki devletler jeotermali en fazla kullanan ülkeler. Bizim bu bölgemize bakıyoruz. Şehzadeler’den çıkıyor Denizli Pamukkale’ye kadar olan alanda çok ciddi bir kaynak var. Biz bundan önceki valimiz ile bir proje ortaya koyduk. Projeyi yüzde 90 bitirdik. Türkiye’de örnek bir tarım sera ihtisas OSB bölgesi kuruluyor.  Aynı zamanda tarımsal üretimin katma değerini yükseltmek için kurulması planlanan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasına da destek veriyor. Ülkemizin geleceğine uygun stratejiler geliştirerek daha verimli çalışmak, daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat yaparak, dış ticaret açığını azaltmak ve kendi markalarımızı oluşturmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmek en büyük hedefimiz” diye konuştu


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —