Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Yaz Kur’an Kursları Bilgi Yarışması Yapıldı

0

GÜNDEM 18.08.2021 18:20:52 1275 0
Yaz Kur’an Kursları Bilgi Yarışması Yapıldı


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ülke genelinde uygulanan Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” sloganıyla kurslara katılan ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerle, Manisa İl Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları ödüllü bilgi yarışması finali gerçekleştirildi. Yarışmaya 15 ilçeden 30 yarışmacı katıldı. 

Tarihi Sultan Camii'nde gerçekleşen yarışma, Ayşe Hafsa Sultan Kur'an Kursu öğrencisi Selma Nur Demirtaş'ın Kur'an'ı Kerim tilaveti başladı. 
Yarışmada dereceye girenler sırasıyla ; Selendi, Turgutlu ve Köprübaşı ilçeleri oldu.

İlçelerden gelen Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğrencilerinin seyirci olarak katıldığı yarışma, coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

 İl Müftüsü Mustafa Soykök katılımlarından dolayı yarışmaya katılan öğrencilere, din görevlilerine, ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere  ise çeşitli hediyelerin yanında Başkanlık yayınlarından kitaplar verildi.

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, “Cenabı Allah’ımıza şükürler olsun hepimiz geçmişimizde camiye dair hoş hatıralar yaşadık. Bu hatıralar zihnimizde, gönlümüzde yer etti. pandemi döneminde online olarak gerçekleştirdiğimiz yaz kuran kurslarını bu yıl pandeminin yavaşlamasıyla yüz yüze yaptık.  İl genelinde 2 bine yakın cami ve Kuran kursumuzda yaz kurslarımızı açtık. Kuran kursuna katılan ve ilçelerini temsil eden öğrencilerimiz final yarışmasına katıldılar. Neşeliyiz, sevinçliyiz. Bu kardeşlerimiz milletimizin umududur. Camilerimiz birlik ve beraberliği temsil ediyor. 20 Ağustos Cuma günü itibariyle Yaz Kuran kurslarımız sona erecek. Güzel çalışmalar oldu. Sadece Kuranı Kerim öğretilmedi, Çeşitli etkinliklerde düzenlendi. Daha fazla çocuklarımızı, gençlerimizi camilerimizde görmek istiyoruz. Camilerimiz bu yaz çiçek açtı.” diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.