Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

YARIM ASIRLIK İMAM HATİP LİSESİ YIKILDI

1

MANİSA- EĞİTİM 23.09.2020 20:04:44 4504 0
YARIM ASIRLIK İMAM HATİP LİSESİ YIKILDI


1970-1971’de yapılan, Manisa’nın marka değeri yüksek okullarından biri olan,  Türk siyaseti başta olmak üzere birçok hukukçu, akademisyen, doktor ve mülki amiri ülkeye kazandıran tarihi Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Manisa İmam Hatip Lisesi) yıkıldı.  

Manisalı hayırsever Kapanizade Aliye Aksoy tarafından 400.000 lira harcanarak A Blok’u 1970-1971 yılları arasında inşa edilen ardından hayırseverlerin katkılarıyla B Blok pansiyon binası hizmete açılan Manisa İmam Hatip Lisesi, 1990’lı yıllarda yaşanan depremlerde hasar almıştı. Bina güçlendirmesi yapılan ve eğitim-öğretimi 2014 yılına kadar karma olarak sürdüren o tarihten sonra ise sadece kız öğrencilere eğitim vermeye başlayan okul, artık yeni binasına kavuşuyor. Bugüne kadar binlerce mezun veren okul yıkılarak yerine çağın gereklerine uygun, nitelikli donatıya sahip 24 derslik bir bina ve 100 kişilik pansiyon yapılacak. Müteahhit firma tarafından hem Manisa Kız Anadolu Lisesi hem de yanında bulunan Merkez Efendi İmam Hatip Ortaokulu binası yıkıldı.  AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Milli Eğitim Bakanlığı’nda girişimlerde bulunarak eğitim tesisini yatırım programına aldırmıştı. Baybatur, okul binasının ekonomik ömrünü tamamladığına dikkat çekerek kendisinin de yetiştiği lisenin modern bir binaya kavuşmasına katkı sunma fırsatı bulmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.