YARGITAYIN SOMA FACİASI KARARI

1

BÖLGE 3.10.2020 09:24:29 5351 0
YARGITAYIN  SOMA FACİASI KARARI
Yargıtay 12. Ceza dairesi, 301 cana mal olan Soma faciasına ilişkin kararını verdi. Alp Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 37 sanık hakkında verilen beraat kararları onandı. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a “basit taksirle ölüme neden olma” suçundan verilen 15 yıl hapis cezası bozuldu.

Yargıtay, Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın “301 kez olası kastla adam öldürme ve “162 kez olası kastla yaralama” suçların mahkum edilmesi gerektiğini belirtti. Fevzi Çakır'ın haberine göre, Yargıtay kararında; “Sanıkların tamamının karar alma süreci içerisinde bulunmaları ve şirketteki pozisyonları gereği ocak içerisindeki yüksek riskleri bilmelerine rağmen, 'olursa olsun' mantığı ile hareket ederek bu risklerin önüne geçmek için herhangi bir girişimde bulunmayarak, gerçekleşen bu neticeden olası kasıtlarıyla sorumlu tutulmaları gerektiği, böylece sanıklar hakkında 301 kez olası kastla adam öldürme suçundan ve 162 kez olası kastla yaralama suçundan mahkumiyet hükmü kurulması gözetilmeliydi” denildi. Yargıtay, sanıklar Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve Teknik Müdür İsmail Adalı’nın tahliye taleplerini de reddetti. Tutuklu sanık Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy’un cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesine de karar verildi. Sanıklar kontrol baş mühendisleri Efkan Kurt ve Adem Ormanoğlu hakkında verilen beraat kararları bozuldu. Daire, her iki mühendisin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Sanık Haluk Evinç hakkındaki mahkumiyet kararı eksik inceleme nedeniyle bozuldu.

 

Manisa Büyükşehir’den Çiftçiye Yeni Hibe Programı

Belediye Personeline Resmi Yazışma ve Arşivleme Eğitimi

Başkan Dutlulu, LGS’de Başarılı Olan MABEM Öğrencileriyle Buluştu

Kula’da İlk Toplu Sünnet Merasimi Büyük Coşkuyla Gerçekleşti

Spor Fakültelerine giriş yetenek sınavlarına ilgi her geçen yıl azalıyor

Büyükşehir, Soma’da Sıcak Asfalt Çalışmalarını Tamamladı

Nurlupınarspor’un Yeni Teknik Direktörü Özer Karadaş Oldu

Bakan Kurum: Balıkesir ve Manisa’da 1036 Bağımsız Bölüm Ağır Hasarlı

Anahtar Kelimeler: yargitayin-soma-faciasi-karari
  • Pazartesi 35.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.2 ° / 20.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.