Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yangına Karşı Ormanların Gözetlenmesine Gönüllüler de Katkı Veriyor

0

GÜNDEM 13.08.2021 00:00:39 1315 0
Yangına Karşı Ormanların Gözetlenmesine Gönüllüler de Katkı Veriyor

Manisa ormanları, gözetleme kuleleri, güvenlik kameraları, Termal Kameralar, İHA’lar ile Orman Koruma ekiplerince sürekli kontrol ediliyor. Yapılan gözetleme çalışmalarına son zamanlarda Manisa’da ehliyetli profesyonel Drone kullanıcılarından oluşan gönüllüler de dahil oldu.
Drone ehliyetli, kamu kurumlarında görevli ve sivil vatandaşlardan oluşan ekip, Orman İşletme Müdürlükleri  ve kolluk güçleriyle  koordinasyon halinde ormanlara giriş ve çıkışları 7 / 24 gözlüyor.
Drone uçuşları sonrası, gönüllü İHA pilotları tarafından Ormana giriş çıkışları tespit edilen vatandaşlar kolluk güçlerine bildiriliyor, güvenlik güçlerince haklarında işlem yapılıyor.

Yasak Alanlara Girenlere yasal İşlem Uygulanıyor

Konuya ilişkin olarak bilgi veren Manisa Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir, 29 temmuz itibariyle Ormanların gözetimiyle ilgili farklı bir uygulama başlatıldığını belirterek,  kolluk güçlerimiz ile koordinasyon halinde  gönüllü gruplarla birlikte drone ile orman sahasında gözetleme yaptıklarını, uygulama kapsamında son dönemde  7 vatandaşımızın girişi yasak olan ormanlık alanlara girdikleri için drone ile tespit edilerek haklarında idari işlem yapıldığını söyledi.

Drone ile gözetleme faaliyetlerine katılan Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Turgay Duyar da; drone kullanıcıları olarak yangılar sonrasında ormanlarımızı korumak  için katkı sunmak istediklerini, Valiliğin de uygun görmesi ile drone ehliyeti alan herkese ulaşıp bir gönüllü ordusu kurduklarını, yangınların önlenmesi çalışmalarına katkı sunabilmekten mutluluk duyduklarını söyledi.


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.