Yağcılar Nebahat Ölmezoğlu Ortaokulunda, E-Twınnıng Projesi büyük ilgi gördü...

0

MANİSA- İLÇELER 11.04.2022 05:13:48 1233 0
 Yağcılar Nebahat Ölmezoğlu Ortaokulunda, E-Twınnıng Projesi büyük ilgi gördü...




Manisa'da Yağcılar Nebahat Ölmezoğlu Ortaokulunda, öğrencilerin yabancı dili etkin kullanımını sağlamak amacıyla E-Twinning projesi başlatıldı.
Proje içeriğinde İngilizceyi etkin kullanma amaçlı 5 dakikalık kısa film çekimine yer verildi.Drama yöntemi ile öğrencilerin İngilizceye hakim olmaları hedeflendi.
The Power of Drama in Language Teaching (Dil öğretiminde dramanın gücü)adı altında yürütülen projeyi, İngilizce Öğretmeni Sevinç Gürkan ve 6/A sınıfı öğrencileri birlikte yürüttüler.
Uluslararası “The Power of Drama in Language Teaching “projesinde Azerbaycan,Hırvatistan,Fransa,Yunanistan,Polonya,Romanya ve Sırbistan ülkeleri bulunuyor.
İngilizce Öğretmeni Sevinç Gürkan’ın proje ile ilgili vermiş olduğu bilgiye göre;
E-Twinning sitesinde 7 farklı ülke ile yürütülen “İngilizce Kısa Film “projemiz ile her okul İngilizce kısa film çekerek İngilizce dilinin günlük hayatta kullanılması sağladı.Avrupadaki diğer okullar ile işbirliği yaptıklarını söyleyen İngilizce öğretmeni Sevinç Gürkan, Bu sayede öğrenciler İngilizce diline hakim olduklarını belirtti. Ankara,Çanakkale,Batman,Karaman gibi farklı şehirlerden,farklı okullardan ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerin İngilizce dilini nasıl kullandıklarını görmüş oldular.Film çekimleri esnasında kullandıkları İngilizce replikleri benimseyip,İngilizceyi günlük hayata taşıyarak özgüven kazanan öğrenciler kendilerini İngilizce dili olarak daha rahat ifade ettiler.
Okul müdürü Ali Yıldız çekilen kısa filmlerin konusuna dikkat çekerek şunları ifade etti;Okulumuzda proje çalışmalarının yapılması öğrenci motivasyonu açısından oldukça etkili olmuştur.Bunun dışında kısa film konularının Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Çanakkale Şehitlerimizi konu almış olması,özellikle 18 Mart haftası bu çalışmaların yapılması tüm öğrencilerimizi ayrıca etkilemiştir.
Okulumuzdaki tüm öğretmenlerin bu çalışmaya ellerinden geldiğince destek vermeleri ekip ruhunun önemini ortaya koymuştur.Sınıf öğretmenimiz Adnan Kabak hocamızın seslendirdiği günün anlamını ifade eden türküler projemize ayrıca renk katmıştır.Öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür edip üstün başarılar diliyorum dedi.
Haber:Metin DURMAZ  

Turgutlu’da Yaz Spor Okullarıyla Çocuklara Hem Eğitim Hem Eğlence

Başkan Dutlulu’dan Esnaf Odaları Birliği’ne Ziyaret

Başkan Dutlulu MASKİ Yönetim Kurulu Toplantısına Başkanlık Etti

Manisa’da Haziran Ayında 472 Bin Trafik Denetimi Yapıldı

Alaşehir’de Silah Operasyonu: 15 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Bir Yılda 1 Milyon 280 Bin Metrekare Kilit Parke Taşı Üretildi

Manisa’da Motosiklet Denetiminde 2 Milyon TL Ceza Kesildi

Manisa’da Vali Yardımcılarının Görev Dağılımı Yeniden Belirlendi

  • Cuma 37 ° / 16 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.1 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 40.5 ° / 19.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.