Bugün, 11 Nisan 2025 Cuma

VEHBİ BAKIRLIOĞLU'BANKALARLA NEDEN PROTOKOL YAPILMADI?'

0

SİYASET 26.12.2020 15:57:27 1535 0
VEHBİ BAKIRLIOĞLU




Esnaflardan ve çiftçilerden gelen şikayetler üzerine konuyu Meclis gündemine taşıyaN CHPMilletvekili Bakırlıoğlu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanın soru önergesi verdi.

Önergesinde, daha önceki borç yapılandırma yasalarında Bakanlık ile kamu bankaları arasında imzalanan protokol ile emeklilik hakkı kazanan çiftçiler, esnaf ve sanatkarlar kredi çekerek SGK’ya olan borçlarını kapattıklarını ve emekli olabildiklerini hatırlatan Bakırlıoğlu  son çıkarılan 7256 Sayılı yasa için böyle bir protokolün imzalanmadığını ve bu nedenle 4/b kapsamındaki esnaf ve çiftçilerin borcunu yapılandırsa bile borcun tamamını kapatamadıkları için emekli olamadıklarını, bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini ve esnaf odalarının, önceki yapılandırma yasalarında olduğu gibi bankalar ile protokol yapılarak esnaf ve sanatkarların emekli olmalarına olanak sağlanmasını istediklerini ifade etti.

Emeklilik için yaş ve prim şartını tamamlayan ancak kuruma borcu olan 4/b kapsamındaki çiftçilerin, esnaf ve sanatkarların kredi çekerek borçlarını kapatmaları ve emekli olabilmeleri için bankalarla protokol yapılması düşünülüyor mu diye soran CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu başvuru süresinin dolmasına az bir zaman kaldığını bu nedenle sürenin uzatılarak emekli olacakların bankalardan kredi çekerek borçlarını kapatmalarına ve emekli olmalarına olanak sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

Manisa Ülkü Ocaklarından sahur programı

Manisalı kadın muhtarlar Ankara'da birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Gediz İlköğretim Okulu öğrencilerinden Askıda Kıyafet” projesi

MURADİYE 3 PUANI KAPTI

MANİSA FK KAYIP(0-2)

Gökay Budak'tan Manisaspor'a Büyük Jest...

Manisa FK lidere diş geçiremedi(0-2)

Manisa İmam Hatipliler Şampiyon

  • Cuma 11.6 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14 ° / 4.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.7 ° / 2.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.