Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Vatandaş Doğalgaz İstiyor

0

GÜNDEM 24.05.2016 16:10:38 1336 0
Vatandaş Doğalgaz İstiyor

Saruhanlı ilçesinde yaşayan vatandaşlar yıllardır hasretini çektiği doğalgazın biran önce gelmesini istiyor.  Saruhanlı'nın çevresinde bulunan Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde doğalgazın olduğunu belirten vatandaşlar yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunuyor. Siyasilerin doğalgaz sözünün yerine getirmesi gerektiğini savunan Vatandaşlar; “Yıllardır doğalgaz gündeme geliyor fakat bir türlü girişimler başlamadı. Birçok ilçede vatandaşlar şu anda doğalgaz kullanıyor. Saruhanlı'nın neyi eksik bence en büyük sorunumuz doğalgaz biran önce bu sorunun giderilmesi gerekiyor” dedi.

BOTAŞ HATTI GEÇİYOR AMA..

Saruhanlı'nın içinde BOTAŞ’ın boru hattının geçtiğini belirten Saruhanlılılar; “Boru hatları ilçemizde geçmekte ama ilçemiz faydalanmamaktadır. Bu konuda vatandaşın bilinçlendirilmesi gerekir. Bakanlar kurulu kararı ile yüzde 60 oranında başvuru olursa o ilçeye doğalgaz götürüleceği belirtiliyor. Bölgelerin istek ve talepleri doğrultusunda BOTAŞ, ihtiyacı olan il veya ilçeye doğalgaz kazandırıyor. Doğalgazın ne kadar ekonomik ve çevreci olduğu konusunda vatandaşımızı bilinçlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
YAKIT MALİYETİ DÜŞER
Doğalgazın, Saruhanlı'nın  ekonomisini de olumlu etkileyeceğini söyleyen vatandaşlar her ay 65 TL’ye adlıkları bir tüpün maliyetinin doğalgaz ile 10-15 TL’ye düşeceğini belirterek; 'Bugün 12 kilogramlık mutfak tüpünün maliyeti 65 lira. bir tüp mutfakta bir ay gidiyor. Doğalgaz kullanılması durumunda mutfakta kullanılan yakıt masrafı 10-15 lira civarına düşecek. Bu da vatandaş ekonomisini büyük oranda etkileyecek' dediler.

İSTİHDAM SAĞLAR

Saruhanlı'da doğalgaz kullanılmaya başlanması ile birlikte yeni sektörlerin de ortaya çıkacağını belirten yetkililer; 'İlçede doğalgaz kullanılmaya başlanması ile birlikte yeni bir yatırım alanı da kendiliğinden ortaya çıkar. Önce doğalgaz tesisatçılığı gibi alanlarda yeni yatırımlar doğar. Bu da iş sıkıntısının olduğu Saruhanlı'da yeni istihdam alanlarının oluşması anlamına gelir. Yani doğalgaz hayatımızı her yönüyle kolaylaştırır' dediler.

OSMAN PALA


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

Anahtar Kelimeler: vatandas-dogalgaz-istiyor
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.