Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Vali Karadeniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarını Ağırladı

Vali Yaşar Karadeniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MANİSA-GENEL 10.01.2023 12:30:00 2029 0
Vali Karadeniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarını Ağırladı

 

 

 

Manisa Valiliği tarafından Giritligil Hotel’de düzenlenen programa Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Veli Akdeniz, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, gazeteciler ve köşe yazarları katıldı.

Programda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa’da görev yapan gazeteciler adına konuşma yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Vali Yaşar Karadeniz, konuşmasında, “Bugün aynı zamanda idareciler günü olarak da kutlanıyor. Dolayısıyla hizmeti yürütenlerle o hizmeti denetleyenleri aynı güne denk getirmişler. Sizler bizim dışarıdaki gözümüz kulağımızsınız. Bizim göremediklerimizi bize gösteriyor duyamadıklarımızı bizim duymamızı sağlıyorsunuz. Denetim görevinin asli fonksiyonu da budur. Özellikle yaptığımız işlerin sahaya yansımalarının ne olduğunu görmek isteyen biriyim. Bazen arkadaşlarımız yaptıkları işleri anlatıyor. Ama bunun neticesi nedir, ben işin o boyutuna bakıyorum. Eğer o neticeyi alamıyorsak yol alamıyoruz demektir. Dolayısıyla sahadaki sonuç bizler için önemli. Bu anlamda da sizlerin bizlere vereceği katkı oldukça büyük.” Dedi.

Günümüzde basının yaşadığı sıkıntılara da değinen Vali Karadeniz, “Çıkarılan yasa ile özellikle internet ortamında gazetecilik yapan arkadaşlarımızın sorunlarının bir kısmının çözüldüğünü düşünüyorum. İktisat ve ekonomi ile ilgilenen arkadaşlar bilirler ki ihtiyaçlar sınırsızdır. Neticede ne kadar yol alırsak alalım hep yapacak bir şeyler çıkacak. Mükemmelin sınırı yoktur. Aslında ülkemizin insan kaynakları konusunu bir planlama dahilinde ele alırsak gazetecilik mesleğinin problemlerinin de çözüleceğini düşünüyorum. Ben her şeyden önce hangi meslek olursa olsun inşaatta çalışan işçi dahil mektepli olmalı düşüncesindeyim. Çünkü bugün hangi mesleği icra ederseniz edin dikkat edilmesi gereken birçok husus var. Bunlardan birincisi iş güvenliği. İkincisi bugün ki teknolojiyi kullanabilme kapasitesine sahip olmak. Üçüncüsü yaptığınız işle ilgili hukuki altyapınızın olması lazım. Bunun gibi birçok maddeyi sıralayabiliriz. Gazetecilik mesleği ile ilgili ülkemizde eğitim kuruluşları var. Ama bununla ilgili düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyuluyor. Şu ana kadar elbette ki hangi meslek olursa olsun bu mesleği yapanlar için bu meslek kazanılmış bir haktır. Ama bundan sonrası için bu düzenlemelerin yapılması yani mektepli olmak şartının getirilmesi, kursların ise onun üstüne

inşa edilerek o mesleğin içinde alt branşlara yönelik düzenlenmesi bu sorunlarımızın birçoğunu çözecektir diye düşünüyorum. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor; nice gazeteciler gününü kutlayacak şekilde mesleğinizi sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde icra etmenizi diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Program Vali Karadeniz’in konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erd

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.