Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Vali Karadeniz Karaağaçlı TELESET İlkokulu Açılış Törenine Katıldı

0

MANİSA- EĞİTİM 15.10.2021 18:59:48 1768 0
Vali Karadeniz Karaağaçlı TELESET İlkokulu Açılış Törenine Katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Teleset Fabrikası adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çam bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Murat Çam “Teleset Grup olarak eğitime yapmış olduğumuz yardımların bir yenisini daha ekleyip, sizinle bu heyecanı paylaşmaktan çok gurur duyuyorum. İnşallah bu yapmış olduğumuz yatırımda, bu okulumuzun ülkemizde ve dünya çapında bilim insanları ve değerli öğrenciler yetiştiren bir eğitim ve öğretim yuvası olması bizim hayalimizdir. Biz Teleset ailesi olarak eğitim konusunda her zaman açığız, bu okulun haricinde değişik yatırımlarımız desteklerimizde oluyor. Hepinize bu heyecanı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim inşallah yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Daha sonra konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik okulun yapım süreci hakkında bilgi vererek okulun yapımına katkı sunan iş adamlarına teşekkür etti, hayırlı olsun dileklerini iletti. Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise aynı zamanda kendi mahallesi de olan Karaağaçlı mahallesine kazandırılan okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek Manisa’da eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.
Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara okulun yapımında emeği olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Teleset Group Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Murat Çam ile birlikte okulun sonradan ortaya çıkan diğer eksikliklerinin tamamlanmasına katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür etti.
Vali Yaşar Karadeniz de konuşmasında “Bugün burada aslında iş birliği kavramını çok güzel tanımlayan bir okulun açılışında bir aradayız. Son yıllarda yapılan yatırımlarda özellikle eğitim yatırımlarında hem ihtiyaç var, hem de yapılan yatırım var. Sadece 2021 yılında yani bu yıl yatırım programına alınan okul sayımız 22 ve bunların bir kısmı ihale sürecinde, bir kısmı başladı, bir kısmının da projeleri yapılıyor, inşallah yılbaşına kadar önemli bir kısmı başlamış olacak” dedi.
Ayrıca Manisa ilinin bir deprem bölgesi olduğunu da dikkat çeken Vali Karadeniz “Okullarımızın sağlam olması çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim öğretime devam edebilmeleri de çok önemli. Bu maksatla da okullarımızda son iki yılda önemli miktarda güçlendirme çalışması yapıldı. Geçen yıl ve bu yıl toplam 32 okulumuz güçlendirme programına alındı, Bunların 6 tanesi sadece devam ediyor, diğerleri tamamlandı. Depreme dayanıklılık konularında problemi olan okullarımızın düzeltilmesi, iyileştirilmesi konusunda son iki yılda oldukça önemli çalışmalar yapıldı. Ülkemiz sosyal hareketliliği yüksek olan bir ülke. Özellikle iş nedeniyle, eğitim amacıyla iller arasında ilçeler arasında devamlı nüfus değişimi hızlı olan bir ülkeyiz. Birde genç ve dinamik bir nüfusumuz var, dolayısıyla okul ihtiyacımız yapılanlara rağmen devamlı artmakta. İşte burada hayırseverlerimizin katkılarını da ihtiyacımız olduğu da açıktır. Hayırseverlerin desteğini almak aslında bir gelişmişlik ölçeğidir. Gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının hayırseverlerin ve sponsorluk hizmetlerinin miktarı diğerlerine göre çok daha fazladır. Bizde bu anlamda ne kadar yol alabilirsek onların arasına dahil olmakta daha hızlı hareket edeceğiz demektir. Demokrasimizi, ülkemizi, ekonomimizi geliştirmek anlamında da sivil toplumumuzu ve sivil toplum kamu hizmetlerine olan katkılarını da artırmamızın fayda olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda da Manisa zaten bugüne kadar çok güzel örnekler vermiştir. Ben inanıyorum ki bu örnekleri vermeye de devam edecektir” dedi ve son dönemde hayata geçirilen eğitim yatırımlarında hayırsever katkılarının büyük yer tutmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, okulun yapımında katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti, hayırlı olsun dileklerini iletti.
Yapılan konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Teleset Group Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Murat Çam ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verildi. Daha sonra okulun açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri okulu gezdi ve sınıfları ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldi.

Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, hayırsever iş adamı Teleset Group Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Murat Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve ilçe protokolü katıldı.


 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.