Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Karadeniz’in Manisa’nın Kurtuluş Günü Mesajı

0

GÜNDEM 7.09.2021 18:34:43 1084 0
Vali Karadeniz’in Manisa’nın Kurtuluş Günü Mesajı


Türk milleti, tarih sahnesinde yer aldığı günden bu yana hürriyetinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Ecdadımız, bu toprakları canı pahasına savunmuştur. Bu topraklar da ecdadımızın nice kahramanlıklarına ve zaferlere şahit olmuştur. 
Halkımız, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin mücadelelerinin verildiği bu topraklarda kahramanca savaşarak düşmanı geri püskürtmüştür. Kurtuluş Savaşı’nda Manisa’mızı Yunanlılar ve yerli Rumlar 3 yıl işgal etmiş, kahraman milletimizin başlattığı kutlu mücadele sonucunda 8 Eylül 1922 tarihinde şehrimizi terk etmişlerdir. Ancak, İzmir’e kaçan Yunanlılar ve Rumlar Manisa’mızı ateşe vererek yakmış, günlerce süren yangında atalarımızdan kalan tarihi ve kültürel değere sahip pek çok miras bu terk ediş sırasında yok olup gitmiştir. Hürriyet ve bağımsızlığın kazanılmasının ardından yakılıp yıkılan şehrini ayağa kaldırmak için yeniden doğuş mücadelesi veren Manisa halkının azmi ve çalışkanlığı sayesinde şehrimiz bugün tarımı, sanayisi, güçlü ekonomisi ve sağladığı katma değerle ülkemizin göz bebeği illeri arasında yerini almıştır. Manisa halkı, Kurtuluş Savaşında verilen şanlı mücadele sonunda bizlere emanet edilen cennet vatanımıza ve kutsal değerlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü tebrik ediyorum.Yaşar Karadeniz-Manisa Valisi
                                                                                     


                                                                                    
 

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.