Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Uysal, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanına teşekkür etti

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, kooperatif ortaklarının yıllık sulama bedellerinin yüzde 50’sinin devlet desteği olarak ödenebilmesinin karşılığını aldıklarını söyledi.

MANİSA-GENEL 1.05.2023 14:13:00 1132 0
Uysal, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanına teşekkür etti

 

 

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, kooperatif ortaklarının yıllık sulama bedellerinin yüzde 50’sinin devlet desteği olarak ödenebilmesinin karşılığını aldıklarını söyledi.   Uysal, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanına teşekkür etti. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Uysal, “Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliğimizin de katıldığı, Tarım ve Orman Bakanlığında yapılan toplantıda bölge birliklerine üye olan kooperatif ortaklarının yıllık sulama bedellerinin yüzde 50’sinin devlet desteği olarak ödenebilmesi için yapılan çalışmalara katıldık. Nihayetinde bakanlığımız öncülüğünde başlattığımız çalışmalarımız olumlu sonuçlanarak 25 Nisan 2023 tarihli cumhurbaşkanlığı kararnamesi resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 25 Nisan 2023 tarihli resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre; Sulama kooperatiflerinin ortaklarının sulama bedellerinin yüzde 50'si destekleme kapsamına alınmıştır.  Yayımlanan kararnamede 2023 yılı için dikey örgütlenme şartı aranmayacaktır. Ancak Kooperatifler Kanunun 72. maddesi kapsamındaki dikey örgütlenme şartı, geçici 10. madde gereği 01/01/2024 tarihinde yürürlüğe gireceğinden bu tarihten sonra desteklemeden yararlanmak isteyen kooperatif ortaklarının, ortak olduğu kooperatifin, bölge birliğine,  bölge birliğinin de merkez birliğine ortak olması gerekmektedir. Bölge birliğine henüz ortak olmayan kooperatiflerimizin 2023 yılında yapacakları genel kurul toplantılarında üst birliklere ortak olma yetkilerinin genel kurullarda muhakkak alınması gerekmektedir. 

 

Kararnameye göre 01.01.2024 tarihinden sonra, bölge birliklerine ortak olmayan sulama kooperatifleri ve ortakları bu yüzde 50 hibe desteğinden yararlanamayacaktır. Bölge Birliğimiz ve merkez birliğimizce yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar sonucu kabul edilen yüzde 50 hibe desteğinin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımıza, bakanlık yetkililerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.