Ukrayna Uyruklu Anne ve Kızı İslam’ı seçti

Ukrayna vatandaşı Natalııa ve Kızı Yulııa Manisa Yunusemre İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman olarak “Ayşe” ve “Aliya” ismini aldı.

MANİSA-GENEL 21.06.2023 20:18:00 1597 0
Ukrayna Uyruklu Anne ve Kızı İslam’ı seçti

 

 


 


Müslüman olmak istediğini belirterek Yunusemre İlçe Müftülüğüne başvuran Ukrayna vatandaşı Natalııa ve Kızı Yulııa için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İlçe Müftüsü M. Nedim Bakır, Natalııa ve Kızı Yulııa’ya İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi.
Müftü Bakır, "Yaklaşık bir buçuk yıl önce Anastasıa (Safiye) kardeşimiz, araştırarak ve öğrenerek Müslüman olmaya karar vererek müftülüğümüze baş vurmuş ve ihtida işlemini gerçekleştirmiştik. Safiye kardeşimizin arkadaşı olan Natalııa ve Kızı Yulııa’ya İslam dinini anlatması ve müslüman olmalarını tavsiye etmesi neticesinde bugün Natalııa hanım ve kızı Yulııa’nın Kelime-i Şehadet getirmeleri ve yepyeni bir hayata başlamalarına şahitlik ediyoruz. Bundan sonra sizlerin de Safiye hanım gibi örnek olarak nice insanların İslam’a girmesine vesile olmanızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim, iman ve teslimiyetinizi kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Merasimde konuşan Natalııa ve kızı Yulııa; "Daha önce Hristiyanlık dinine mensuptuk. 4 yıldır Türkiye’de yaşıyoruz. Safiye arkadaşımıza teşekkür ediyoruz bize çok yardımcı oldu. Biz de İslam dinini araştırdık ve Müslüman olmaya karar verdik." şeklinde konuştu.

Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Natalııa, "Ayşe", kızı Yulııa da “Aliya” ismini aldı.
Müftü Bakır, Ayşe'yi ve Aliya’yı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye etti.

Manisa Şoförler Odası’nda değişim: Cahit Güden başkan

Turgutlu şoför esnafı Yörüyen’le devam dedi

Saadet Partisi’nden Manisa Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Saadet Partisi’nden Manisa Haber Ajansı’na ziyaret

322 sporcu kros yarışlarında Türkiye finali için ter döktü

Başkan Semih Balaban Seyitli Mahallesini ziyaret etti

Manisa’da 2025’te mezarlıklara kapsamlı bakım

MASKİ’den derelerde 12 kilometrelik korkuluk

Anahtar Kelimeler: Ukrayna Uyruklu İslam’ seçti
  • Pazartesi 1.4 ° / -0.9 ° Yoğun kar yağışlı
  • Salı 1.5 ° / -8 ° Yoğun kar yağışlı
  • Çarşamba -4.5 ° / -13.2 ° Hafif dondurucu yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.