Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

TÜRKİYE'NİN İLK SABİT HEDEFLİ PARKURU DEMİRCİ'DE

1

SPOR 20.10.2021 11:07:24 2674 0
TÜRKİYE


 Manisa’da Doğa Sporları ve Spor Turizmi açısından ciddi adımlar ve yatırımlar gerçekleştirilmeye başlandı.  
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 5 milyon TL ile desteklenen Sarıçayır “Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm Merkezi” projesi ve devamı tamamlayıcısı niteliğinde olan “ Demirci Akıncıları Ulusal ve Uluslararası Milli Bilinç Kamp Merkezi” projeleri gerçekleştirilmeye başlandı. 


 DEMİRCİ ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

Avrupa’da örneklerine sıkça rastladığımız ve profesyonel düzeyde Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel, Demirci’nin spor turuzmi açısından önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini ifade ederek,
“Sabit Hedefli Oryantiring Parkurunu Demirci’ye kazandırıldı. Sabit Hedefli Oryantiring Parkuru 6.3 km2 alanda, 150 hedeften oluşan ve Milli Bilinç Kampını da kapsamaktadır. Kampta bungalov evlerin yanında 250 mt2 dağ evi de hizmet vermeye başlayacaktır. ”dedi.


Projenin Teknik danışmanlığını yürüten ve Manisa’nın Akhisar ilçesinden olan   Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel ;
“Demirci Kaymakamımız Sayın Adem Kaya ve Demirci Belediye Başkanımız Sayın Selami Selçuk Beylerin daveti üzerine Demirci’de gerçekleştirdiğimiz keşifler sonrasında , doğa ve coğrafi yapısıyla Doğa sporları için cazibe merkezi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu görmüş olduk .Bu bağlamda Demirci’yi Oryantiring branşıyla tanıştırdık. Kısa bir zaman diliminde 78 öğretmen ve personele Oryantiring Eğitici Sertifika Programına tabi tutarak, bu branşı tanıtıp öğretecek personelleri eğittik. Ardından Sarıçayır bölgesine  ilk etapta 10+5 =15 km2 Oryantiring Haritası çizimi , Demirci Akıncıları Türkiye Oryantiring Şampiyonası ve Demirci Kupası Oryantiring Yarışmalarını bine yakın katılımcının iştiraki ile gerçekleştirdik.
Parkurdan,  bölgeye piknik, gezinti, rekreasyonel ( serbest zaman etkinliği)  amaçlı gelen her yaştaki ziyaretçilerin yanı sıra ,Oryantiring takım ve sporcularına  hizmet vermesini planlamış bulunmaktayız. Etkinliklere katılanlar, kamptan zorluk derecesini kendileri belirleyecekleri bir parkur haritasını temin ederek, cep telefonlarına indirecekleri özel bir uygulama aplikasyonu sayesinde ulaştıkları hedefleri QR tarayıcısına okutarak hedefi bulduklarını ve ne kadar  sürede bulduklarını kayıt altına almış olacaklardır. Son derece pratik kullanışlı ve sonsuz parkur planlama seçeneğine sahip parkuru yurt içi ve dışından gelecek tüm sporseverlerin ve profesyonel Oryantiring sporcu ve kulüplerinin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
Morbel; Demirci Kaymakamımız Sayın Adem Kaya ve Demirci Belediye Başkanımız Sayın Selami Selçuk’a, Proje sorumlusu Ayşe Cevahir’e ,Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz’e , Projenin saha çalışmalarını gerçekleştiren Furkan Topal kardeşimize , Haritacılar Yüksel Kösem , Cihat Acar , Abdülkadir Aslansoy ‘a teşekkür ediyorum. Spor Turizmi açısından Manisa ilimiz ve Demirci ilçemiz açısından büyük bir kazanç sağlayacağı düşünüyoruz” dedi.

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.