Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri Proje ile enstrüman çalmayı öğrendiler .

Erasmus+ k210 Müzik eğitimi projesi Türk Hava Kurumu İlkokulu 2. yılını doldurdu. Öğrenciler proje sayesinde enstrüman çalmayı öğrendiler.

MANİSA- İLÇELER 8.06.2023 16:25:00 1337 0
Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri Proje ile enstrüman çalmayı öğrendiler .

 

Erasmus+ k210 Müzik eğitimi projesi Türk Hava Kurumu İlkokulu 2.  yılını doldurdu. Öğrenciler proje sayesinde enstrüman çalmayı öğrendiler. Proje kapsamında yurt dışından gelen davetlilere  okul şarkılarını   çaldılar ve söylediler.  

Türk Hava Kurumu İlkokulu 3 yıllık bir proje ve bu sene 2. yılını dolduran Erasmus+ k210 Müzik eğitimi projesini tanıttı. Türk Hava Kurumu İlkokulu Müdürü   Şerif Çelik projenin öğrenciler açısından önemli olduğunu öğrencilerin proje sayesinde enstrüman çalmayı öğrendiğini  okul şarkılarını notalar kullanarak çaldıklarını ve okul şarkılarını  söylediğini aktardı. Türk Hava Kurumu İlkokulu Müdürü   Şerif Çelik sözlerine şöyle devam etti;

"Erasmus+ k210 Müzik eğitimi projesi 3 yıllık bir proje  olup bu yıl 2. yılındayız. Bulgaristan,Polonya, Yunanistan,Türkiye, olmak üzere 4 ülke projeye paydaş oldu ve etkinliğe 95 öğrencimiz katıldı.  Öğrenciler müzik teorisi hakkında genel bilgi verildikten sonra müzikte kullanılan notalar hakkında genel bilgi verildikten sonra uygulama eğitimleri yapıldı,öğrenilmiş olan nota değerleri ile egzersiz çalışmalar ve bunun devamında uygulamalı eğitimlere geçildi. Nota okumayı öğrenen öğrencilerimize kendi istekleri doğrultusunda bağlama, melodika, keman eğitimlerine başlandı. Öğrenilen müzik bilgiler doğrultusunda okulumuzun müzik müfredatı çerçevesinde müfredatta bulunan okul şarkılarının notaları deşifre edildikten sonra, ritmik olarak okunuşu öğretildi ve bunun devamında seçmiş oldukları enstrümanlarda çalmayı öğrendiler. Öğrenilmiş olan şarkılar okulumuzda mevcut bulunan akıllı tahtalar kullanılarak çeşitli müzik programları ile ülkemize Erasmus projesi kapsamında gelmiş olan ülkelere sunumlar yapılmıştır. apılan sunumlarda önce bireysel sonra toplu olarak sunumlar yapıldı. Bunun haricinde Bulgaristan,Yunanistan, polonya dan ülkemize gelmiş olan katılımcı öğretmenlerimizle kaynaşma etkinliği yapıldıktan sonra kendilerine folklorik ,müzikal ve tiyatral alanda gösteri sunumları yapıldı. Yapılmış olan sanatsal çalışmalar öğrencilerimizin sosyal yaşantılarına ve eğitimlerine olumlu yönde etki sağlamıştır ve bunun devamınının süregelmesi için çalışmalar devam edecektir. Bunu yanısıra sanatsal ve kültürel gezi düzenlenerek bulunduğumuz ölgenin tarihsel dokusu,geçmişi hakkında bilgiler sunuldu bunun neticesinde gelmiş olan öğretmen meslektaşlarımız memnuniyetle ülkelerine döndüler.
Proje konuları alt başlıklarından biri olan diğer kültür kurumlarıyla işbirliği kapsamında Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi kurumlarımız projemize çok değerli katkılar sunmuşlardır. Vermiş oldukları katkılardan dolayı Yunusemre Halk Eğitim Merkezine ve Manis Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.
Projemiz devam etmekte olup gidilecek olan ülkelerden alınacak olan sonuçlar sizlerle paylaşılacaktır" dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.