TÜRK-İŞ MANİSA TEMSİLCİLİĞİNDEN İSTİHDAM PAKETİ AÇIKLAMASI

1

EKONOMİ 27.10.2020 12:24:30 4519 0
TÜRK-İŞ MANİSA TEMSİLCİLİĞİNDEN İSTİHDAM PAKETİ AÇIKLAMASI
Türk İş Sendikası Manisa İl Temsilciliği, İstihdam Paketiyle basın açıklaması yaptı. Türk İş Sendikası Manisa Temsilcisi Ercan Dereli, “Geçen hafta TBMM Bütçe Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. “İstihdam Paketi” adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir.  25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere “istihdam kolaylığı sağlayacağı” iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın altüst olmasına neden olacaktır.  Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor.  İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir” dedi. 

Salgın koşullarının fırsata dönüştürülmek istendiğini kaydeden Dereli, “Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır Yapamayacaksınız yaptırmayacağız! Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir.  Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir.  Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır.  Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır.  Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz, İstihdam artıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkum edilemez!  İşçiler zorla ücretsiz izne çıkartılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz!  Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz! İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilmez! TBMM'deki söz konusu düzenleme “ işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme ” düzenlemesidir! Bugün rüzgar eken fırtına biçecektir! İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele mücadele mücadele. Yaşasın Türk-İş yaşasın ekmek barış özgürlük mücadelemiz!” diye konuştu. Türk İş Sendikası Manisa İl Temsilciliği, İstihdam Paketiyle basın açıklaması yaptı. Türk İş Sendikası Manisa Temsilcisi Ercan Dereli, “Geçen hafta TBMM Bütçe Komisyonunda görüşülen torba kanun teklifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. “İstihdam Paketi” adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir.  25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere “istihdam kolaylığı sağlayacağı” iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaşmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın altüst olmasına neden olacaktır.  Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor.  İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. Türk-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılık ve azimle sürdürmektedir” dedi. 

Salgın koşullarının fırsata dönüştürülmek istendiğini kaydeden Dereli, “Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır Yapamayacaksınız yaptırmayacağız! Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir.  Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir.  Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır.  Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır.  Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz, İstihdam artıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkum edilemez!  İşçiler zorla ücretsiz izne çıkartılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz!  Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz! İşçiye ölümü gösterip sıtmaya razı olmaları beklenerek işsizlikle mücadele edilmez! TBMM'deki söz konusu düzenleme “ işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme ” düzenlemesidir! Bugün rüzgar eken fırtına biçecektir! İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir: Mücadele mücadele mücadele. Yaşasın Türk-İş yaşasın ekmek barış özgürlük mücadelemiz!” diye konuştu.

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi “Kadınlık Bizde Kalsın” Oyunuyla Alkış Topladı

TRAC Manisa, İstanbul’daki Büyük Deprem Tatbikatına 15 Kişilik Uzman Ekiple Katılacak

Manisa’da Esat Büküm Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Türkoğlu Spor’u 3-0 Mağlup Etti

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 440 Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Şehit Reşit Oyit, Vefatının 34. Yılında Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyesi’nde “Yerel Devrim” Belgeseli Büyük İlgi Gördü

Manisa Dişhekimleri Odası’ndan Ekonomik Yük ve Çalışma Koşullarına Tepki

  • Salı 11.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.7 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Perşembe 14.5 ° / 4.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.