Turgutlu Belediyesi Meclisinde Filistin’e Destek Bildirisi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısı tüm meclis üyelerinin imzaladığı Filistin ve Küresel Sumud Filosu’na yapılan alçak saldırı için hazırlanan ortak bildirinin okunmasıyla başladı.

GÜNDEM 8.10.2025 16:15:26 304 0
Turgutlu Belediyesi Meclisinde Filistin’e Destek Bildirisi

(MHA) - Açılış konuşmalarından ve gündem maddeleri görüşülmeden önce “Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri Ortak Bildirisi”ni okuyan Başkan Çetin Akın, Gazze’deki bu soykırıma ve insanlık dramına karşı üç maymunu oynayan ülkeler de en az İsrail kadar suçludur ve mutlaka hem hukuk hem de tarih önünde hesap vereceklerini söyledi. Başkan Akın tarafından okunan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Soykırımcı İsrail tarafından abluka altında olan Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz. Aralarında Türk vatandaşlarımızın da olduğu ve dünyanın pek çok ülkesinden gönüllülerin de yer aldığı Sumud, insanlığın onuru olarak hatırlanacaktır. 

Sumud Filosu’na katılan gönüllülerimiz çok şükür ki sağ salim ülkemize geri döndü. 

Çocuk, yaşlı ve hastaların da olduğu 67 binden fazla masum Filistinli’nin katili olan İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan bu saldırısını ve kuşatmasını asla kabul etmiyor ve hesabının mutlaka sorulmasını önemle vurguluyoruz. Gazze’deki bu soykırıma ve insanlık dramına karşı üç maymunu oynayan ülkeler de en az İsrail kadar suçludur ve mutlaka hem hukuk hem de tarih önünde hesap vereceklerdir. 

Bizler; zulmün, soykırımın değil, hukukun adaletin, barışın, özgürlüğün tarafında olmaya koşulsuz şartsız devam edeceğiz. 

Gazze’de yaşayan Filistinli kardeşlerimizin çektikleri bu zulümlerin sona ererek çok yakında barışa, huzura kavuşmasını diliyor, özgür ve refah dolu günler yaşamalarını tüm kalbimizle umuyoruz.”

Ramazan Bayramı 2026 Ne Zaman? Bayram 9 Gün Olacak mı, Ara Tatille Birleşti mi?

“Emeklinin Kıyma Hesabı: 10,5 Kilo Kıyma Kasabın Vitrininde Kaldı”

Selçuk Özdağ’dan Muğla ve Manisa Yatırımları İçin Soru Yağmuru

Gölmarmaralılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluştu

Arınç, Gençlerle Kütüphanede Buluştu: Samimi ve Keyifli Sohbet

Büyükşehir’in Hasta Nakil Hizmet Filosu Büyüyor

Arınç, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda

Gülbahar Tahmilci: “Koruma Kararı Olan Kadınlar Öldürülüyorsa, Sistem Çökmüştür”

  • Pazartesi 7.1 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 9.4 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.8 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.