Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

TOYO MATBAA MÜREKKEPLERİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ'NE İMZA ATTI

0

EKONOMİ 6.05.2021 12:52:31 1359 0
TOYO MATBAA MÜREKKEPLERİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ




Dünyanın önde gelen mürekkep üreticilerinden Japonya merkezli Toyo Ink Group’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza atarak dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik hareketinin bir parçası oldu.

İnsanı odağına alan kurumsal felsefesiyle, dünya çapında yaşamın ve kültürün zenginleştirilmesine katkıda bulunan bir şirket olmak için çalışmalarını sürdüren Toyo Matbaa Mürekkepleri, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) imza atarak söz verdi. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlerindirilmesi Birimi’nin (UN Women) İşbirliği ile oluşturulan “Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri” (Women's Empowerment Principles) imzacısı da olan Toyo Matbaa Mürekkepleri gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda toplumsal sorumluğu göz önünde bulundurarak hareket ediyor. 

Ambalaj ve basım sektörlerine hizmet sunan Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli “Toyo Matbaa Mürekkepleri, UN Global Compact’in insan hakları, çalışma standartı, çevre ve yolsuzlukla mücadele ile ilgili on ilkesini desteklediğimizi belirtmekten memnuniyet duyarım. Bu vesileyle söz konusu ilkeleri kendi etki alanımızda geliştirilmesine yönelik niyetimizi belirtiyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’de ve dünyada gelişmeleri yakından takip ederek, toplumumuzun kültürel ve ekonomik refah seviyesine ulaşması için katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Her zaman sürdürülebilir ekonomi için iş ortaklarımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını doğru analiz ederek yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklandık. Teknoloji ve dijitalleşmeyi iş süreçlerimize dahil ederek Türkiye’nin ilk mürekkep Ar-Ge Merkezi’yle değişimin ve sektörümüzün öncülerinden biri olmayı başardık. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızda emeği olan, sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bize eşlik eden tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” diye konuştu. 
Toyo Matbaa Mürekkepleri Yönetim Sistemleri Direktörü Burcu Atakay “Sahip olduğu yönetim sistemleri belgeleriyle birlikte geçmiş yıllarda EFQM ve InvoLİG gibi önemli ödüller kazanan şirketimizin, 10 İlke’ye atmış olduğu imza ile sürdürebilirlik çalışmalarını bir adım öteye taşıyacağına inanıyorum. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda olduğu gibi bugün imzacısı olduğumuz UN Global Compact’in 10 İlkesi ile birlikte yapacağımız çalışmaların başta insan ve toplum olmak üzere tüm paydaşlarımıza fayda sağlayacağına gönülden inanıyorum.” diye konuştu.

Toyo Matbaa Mürekkepleri Hakkında
Mürekkep, pigment, reçine ve metal ambalaj sistemlerinde dünyanın en büyük üç üreticisinden biri Japonya Merkezli Toyo Ink Gruop’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa’daki fabrikasında ambalaj ve basım sektörlerine yönelik 5 farklı kategoride üretim gerçekleştiriyor. Sektörünün lider şirketleri arasında sıralanan Toyo Matbaa Mürekkepleri; Gazete ve Magazin Mürekkepleri (Veb Ofset Mürekkepleri), Tabaka Ofset Mürekkepleri (Sheet-Fed Mürekkepleri), Serigrafi Mürekkepleri, Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler), Metal Ambalaj Sistemleri kategorisinde üretim yapan tek şirket konumundadır. Üretimin yanında Laminasyon Tutkalları, Dijital Mürekkepler (Inkjet), Plastik Renklendiriciler (Masterbatch) gibi ürün gruplarının da satışını gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin ilk mürekkep Ar-Ge Merkezi ünvanını elde eden Toyo Matbaa Mürekkepleri, “Yaratıcılık ve Yenileşimden Yararlanma” kategorisinde 2018 Türkiye Mükemmellik Ödülü, Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü (2016), İnovaLİG 2016’da İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kategorisinde 2’ncilik Ödülü sahibidir. Aynı zamanda mürekkep sektöründe TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk ve tek sanayi kuruluşudur.
www.toyoink.com.tr 

Toyo Ink Group Hakkında
1896 yılında kurulan Toyo Ink Group, dünya genelinde 8 binden fazla çalışanıyla 24 ülkede yaklaşık 70 şirketle faaliyet gösteriyor. Farklı coğrafyalarda değişen pazar ihtiyaçlarını karşılamak üzere ürün geliştirme, üretim, satış, teknik destek ve diğer operasyonlar ile birlikte çalışıyor. Toyo Ink Group; Türkiye, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’yı kapsayacak şekilde satış faaliyetlerini genişletmeyi sürdürüyor.
www.toyoinkgroup.com

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.