Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Tobb Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nde Aşure Etkinliği

0

BÖLGE 1.11.2016 12:01:14 2085 0
Tobb Bülent Koşmaz  Fen Lisesi’nde Aşure Etkinliği

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, merhum Bülent Koşmaz’ın eşi Saaded Koşmaz, merhumun kızı Sedef Koşmaz Çobanoğlu, merhumun damadı Utku Çobanoğlu, Okul Müdürü Fatih Boztemur,  öğretmenler, TOBB Bülent Koşmaz  Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Çingirt, Okul Aile Birliği Üyeleri ve öğrencilerin yer aldığı aşure günü etkinliği oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Bu yıl eğitim ve öğretime başlayan TOBB Bülent Koşmaz  Fen Lisesi’nde gerçekleşen aşure günü buluşmasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve merhum Bülent Koşmaz’ın eşi Saaded Koşmaz ve ailesi, okul yönetimi, okul aile birliği yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldiler. TOBB Bülent Koşmaz  Fen Lisesi’nde de incelemelerde bulunan Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Saaded Koşmaz  öğretmen, okul aile birliği yöneticileri ve öğrencilerle tanışma ve sohbet etme fırsatı buldular. Öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yiyen Erbil ve Koşmaz, öğrencilerden başarı sözü aldılar. Öğrenciler, Erbil ve Koşmaz’a TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nin Türkiye’nin sayılı okulları arasında ismini yazdıracaklarına, başarı ortalamasını yükseklere çıkartacaklarını ve bu okula adı verilen Bülent Koşmaz gibi olmak için çalışacaklarına dair söz verdiler.

Merhum Bülent Koşmaz’ın eşi Saaded Koşmaz tarafından düzenlenen Aşure gününün geleneksel hale getirilmesinin kararlaştırıldığı etkinlikte oldukça duygu yüklü anlarda yaşandı. Manisa’ya Fen Lisesi yapılmasının merhum Bülent Koşmaz’ın bir hayali olduğunu belirten Saaded Koşmaz, ‘Bülent bey ömrünü vatanına hizmet etmeye adamış bir kişiydi. Vatanı için, Manisa için bir çok hayali vardı. Bunların bir kısmını sağlığında gerçekleştirdi. Bir kısmı ise yarım kaldı. Kendisi ülkesini ve Manisa’yı her şeyden çok severdi. Onun için eğitimin her zaman yeri farklıydı. Manisa’ya bir tane Fen Lisesi kazandırmanın hayalini taşıyordu. Bunun içinde TOBB nezdinde yaptığı çabalar sonuç verdi. Manisa bir Fen Lisesi’ne daha kavuşmuş oldu. Ne yazık ki ömrü okulun tamamlanmasına yetmedi. Bugün pırıl pırıl öğrencilerimizle, Manisa’nın en modern ve en donanımlı okulunda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hissediyorum ki bu mutluluğu Bülent bey de bizlerle paylaşıyor. Fen Lisemizde düzenlemiş olduğumuz ilk etkinliğimiz. Bu yüzden bugünün ben de özel bir yeri var. Aşure günü buluşmalarımızın her yıl gerçekleştirmek istiyorum. Bu tür etkinliklerimizin sayısını arttırarak okul yöneticilerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle bir arada olmak beni son derece mutlu edecek’ diye konuştu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ‘TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi’nde  eğitim ve öğretimin başlaması bizler son derece memnu etti. Burada öğrencilerimizle bir arada olmak, onların başarılarını duymak bizleri her zaman gururlandıracak. TOBB Bülent Koşmaz Manisa Fen Lisesi şehrimize hayırlı olsun. Bu okuldan yetişecek olan öğrencilerimiz bizlerin gurur kaynağı olacaktır’ dedi.

TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Okul Müdürü Fatih Boztemur, okulun marka okullar arasına girmesi için çalışacakları belirterek, ‘Böyle bir etkinliği düzenleyen Saaded Koşmaz ve kendilerine her konuda  destek olan  Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil’e teşekkür ediyoruz’ dedi.

TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı  Süleyman Çingirt ise böyle modern bir okulu Manisa ‘ya kazandıran TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB camiasına sonsuz teşekkür ettiklerini belirterek, ‘Çocuklarımıza modern bir eğitim yuvasını kazandıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün bu etkinliği düzenleyerek bir araya gelmememize vesile olan  Saaded Koşmaz hanımefendiye ve Manisa TSO Yönetim Kurulu Adnan Erbil’e teşekkür ediyoruz. Onların varlığının olması bizlere güç katmakta. Bu sebeple Sayın Koşmaz ve Erbil’i Okul Aile Birliğimizin Fahri Doğal Üyesi kabul ediyoruz’ diye konuştu.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.