Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

TBMM BAŞKAN SEÇİMİ 3.TURA KALDI

TBMM Genel Kurulunda 30. Meclis Başkanını seçmek için 2. tur seçimi de tamamlandı. 6 adaydan hiçbiri 400 oyu alamadı.

7.06.2023 17:58:00 1073 0
TBMM BAŞKAN SEÇİMİ 3.TURA KALDI

TBMM Genel Kurulunda 30. Meclis Başkanını seçmek için 2. tur seçimi de tamamlandı. 6 adaydan hiçbiri 400 oyu alamadı. Seçim üçüncü turu kaldı.  İkinci turda da Cumhur İttifakı adayı Numan Kurtulmuş 321 oy aldı. Tekin Bingöl 131 oy,  Tulay Hatimoğulları Oruç 51 oy,  Mustafa Cihan Paçacı 41 oy,  Mustafa Yeneroğlu 15 oy,  Serap Yazıcı Özbudun 21 oy,  Şerafettin Can Atalay 3 oy aldı.  

 

Mustafa Yeneroğlu ve Serap Yazıcı Özbudun üçüncü turda adaylıktan çekildi.

 

TBMM Genel Kurulu, 30. Meclis Başkanı'nı seçiyor. TBMM Başkanı adaylığı için 6 aday yarışıyor.  İlk iki turda hiçbir aday 400 oya ulaşamadı. Seçimde üçüncü tur oylaması başladı. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 301 oy alan aday başkan seçilecek.

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun Meclis Başkanı adayı oldu. Ayrıca, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay yarışıyor.


Üçüncü turda salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun üçüncü turda adaylıktan çekildiğini söyledi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: BAŞKAN SEÇİMİ . KALDI
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.