Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ MANİSA’DA

2021 yılında 12’cisi gerçekleştirilen yarışmada sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Manisalı vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu.

MANİSA-GENEL 25.08.2022 00:00:00 1087 0
TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ MANİSA’DA

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması 12 yılı geride bıraktı. 2021 yılında 12’cisi gerçekleştirilen yarışmada sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Manisalı vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu.

23 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşen serginin açılış törenine; Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitü Müdürü Akay Ünal, Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Ali Dedeler, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Alpaslan Öztürk ile vatandaşlar katıldı.

Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan, 12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride ödül verildi. Tematik kategori, 2021 yılında “Çiftçi Varsa Hayat Var” olarak belirlenmişti.

Yarışmacılar tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıdaların işlenmesi ve muhafazası, hasat, harman, üretici, çiftçi, çiftçilik mesleğinin önemi, kırsal yaşam ve her türlü tarımsal faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katıldı.

Yarışmaya 6 kategoride toplam 606 katılımcı 3.997 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 19 eserin ödül alması uygun görülürken, 83 eser de sergileme ve albüm çalışması için belirlendi.

Sergi açılış töreninde konuşan İl Müdürü Metin Öztürk, yarışmaya fotoğrafları ile katkı verenleri kutlayarak, yarışmanın sadece sanatsal bir etkinlik olmadığını, Bakanlık olarak önemli bir arşive de öncülük ettiklerini söyledi.

İl Müdürü Öztürk; “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın bir geleneğe dönüşmüş olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Sergimizde, Türkiye’nin birçok yöresinden çekilmiş olan bu fotoğraflarda, herkes kendinden bir şeyler bulabilecektir. Fotoğraflarda, tarım ve insan ilişkisi çok güzel anlatılmaktadır. Başta bu fotoğrafları çekmek için emek harcayan yarışmacılarımız olmak üzere, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Manisalı fotoğraf severleri ve üreticilerimizi sergimizi görmeye bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar fotoğrafları tek tek incelediler.

 

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.