Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

TADDEF’ten Ermenistan’a Sert tepki

1

DÜNYA 28.09.2020 20:18:16 8464 0
TADDEF’ten Ermenistan’a Sert tepki

 

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarının devam etmesi üzerine Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu’ndan sert tepki geldi.  Saldırı üzerine bir bildiri yayınlayan Federasyon, bildiride “Ermenistan hangi üst akıla hizmet ediyorsa o üst akıl bilmelidir ki  bu tür alçakça saldırılar ne Azerbaycan halkını nede büyük Türk Milletini yıldıramayacaktır.” İfadelerine yer verdi.  Federasyon adına Genel Sekreter Mehmet Gıyas Azeritürk ve Genel Başkan V. Seyfettin Ayakyay’ın ortak İmzası ile yayınlanan bildiri de şu görüşlere yer verildi.

“Emperyalizm Ortadoğu’da, Doğu Akdeniz’de istediğini alamayınca Türkiye’yi, Azerbaycan üzerinden sıkıştırmak istiyor. Türk Milleti olarak bizler, bunu gayet iyi biliyor ve anlıyoruz. Bunun için tarihi maşalarından biri olan Ermenistan’ı kullandıklarını da gayet iyi biliyoruz. Şimdi o maşalara seslenmek istiyoruz.

Size hangi umudu, hangi vaadi, hangi hayali verdiyseler biliniz ki, bunların hepsi nafiledir. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Aklınız hala Osmanlı’nın dağılma sürecinde kaldı ise oradan kurtulun.  Birinci Dünya Savaşından sonra şartlar size Azerbaycan toprakları üzerinde bir devlet kurdurdu, bununla yetinmeyip ikincisini istiyorsunuz, hatta Batı Ermenistan diye üçüncüsünü hayal ediyorsunuz. Unutmayın ki Büyük Türk milletinin de bir sabrı vardır. Eğer bu sabrı taşırırsanız, biliniz ki siz “hayal” olursunuz.

Ermenistan’ın halkına sesleniyoruz!

Sizi yöneten bu hayalperest, faşist emperyal maşa hükümetiniz, sizin sonunuzu hazırlıyor. Bu Faşist anlayışı, bu emperyalist hükümeti başınızdan def edin. Bizler Kafkaslarda barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu barışı, gerekirse savaşarak sağlayacağız. Birçoğumuzun ata toprağı olan Revan’da bugün yaşam sürüyorsunuz, unutmayın ki her bir ferdimiz o topraklara dönmek için her şeyini feda etmeye hazırdır. Aklınızı başınıza alın, bu tecavüzkâr hükümetinizi uyarın. Azerbaycan üzerinden Türkiye’nin enerji boğazlarını sıkmak, nefesini daralmak ne sizin ne de ağababalarınızın haddi değildir.

Bizler, Azerbaycan menşeli Türklerin oluşturduğu aşağıda adları yazılı STK’lar olarak; yapılan menfur saldırıları lanet ile kınıyor, Ülkemizin milletimizin ve devletlerimizin yayında olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Mehmet Gıyas AZERİTÜRK: TADDEF Genel Sekreteri

Seyfettin AYAKYAY: Genel Başkan Vekili

TÜRKİYE AZERBAYCAN DOSTLUK DERNEKLERİ FEDERASYONU

Ankara Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği

Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği (Muğla)

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği

IĞDIR Azerbaycan EVİ Derneği

Uluslararası Azerbaycan Kültür Dil, tarih ve Medeniyet Merkezi (Manisa)


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.