Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Susuzluğa Dayanıklı Bitkiler Manisa’yı Renklendirecek

1

GÜNDEM 24.11.2020 16:34:50 3791 0
Susuzluğa Dayanıklı Bitkiler Manisa’yı Renklendirecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Şehir Hastanesi yanında bulunan yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda Güney Amerika kökenli Agave bitkisi ve Güney Afrika kökenli Kaz Ayağı bitkilerinin dikimini gerçekleştirdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, dikilen bitkilerin en sıcak aylarda bile haftada 2 kez sulama ile yetinebileceğini; susuzluğa dayanıklı olduğunu ifade etti.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Manisa Şehir Hastanesi’nin yanında bulunan yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda ‘Kurakçıl Peyzaj Uygulaması’ gerçekleştirdi. Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Göktaş, “Şehir Hastanesi’nin önünde 3 bin metrekareye yakın bir alan atıl durumdaydı. Burasını güzelleştirmek adına ve Şehir Hastenesi’nde yatan hastalarımızın moral ve motivasyonunu arttırmak adına bir peyzaj uygulamasına başladık. Bizim için önem arz eden bir peyzaj çalışması. Burada Güney Amerika kökenli Agave bitkisi ile Güney Afrika kökenli Kaz Ayağı bitkisini uyguluyoruz. İklim değişikliği ve küresel ısınmadan kaynaklı susuzluk problemi yaşıyoruz. Böylece buradaki su kullanımını diğer peyzaj uygulamalarına göre oldukça düşürmeyi hedefliyoruz. Yani kurakçıl peyzaj uygulamasında, özellikle yaz aylarında günde 2-3 kere yaptığımız sulamaktan ziyade haftada 2 kere sulama ile yetinebilecek olan bitkileri kullanıyoruz. Buradaki çalışmanın bir diğer özelliği de ifade ettiğimiz bitkiler için herhangi bir ücret ödemedik. Agave bitkisini kardeşleme yöntemiyle, Kaz Ayağı bitkisini de çelikleme yöntemiyle ürettik. Buradaki çalışmamızı halkımızın beğenisine sunacağız” dedi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.