Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SULTAN CAMİİ'NDE KESİNTİSİZ KUR' ANI KERİM EĞİTİMİ

1522 yılında yapılan 500 yıllık Sultan Camii ve Külliyesi’nde çocuklar Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyor.

MANİSA- EĞİTİM 30.06.2022 00:01:00 1787 0
SULTAN CAMİİ

 

 

Cami ve külliyesinde bulunan Ayşe Hafsa Sultan Kız Kur’an kursunda Kur’an eğitimi 365 gün devam ediyor. Kayıtlarını yaptıran çocuklar ellerine Kur’an-ı Kerim-i alarak Kur’an Kursu’na ve Camiye koştu. Çeşitli yaş guruplarına göre ayrılan öğrenciler hocaları eşliğinde dini, ahlaki bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğrenmek için ilk adımı attı. Yaz tatilini fırsat bilip vaktini camilerde geçiren çocukların mutluğu yüzlerine yansıdı. Keyifli vakit geçiren öğrenciler düşüncelerini paylaştı. Öğrenciler arkadaşlarına camiye gelip Kur’an öğrenmesini tavsiye etti. Ailelerde cami ve kurs bahçelerinde çocuklarını bekledi.

Sultan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa da Kur’an öğrenmek isteyenleri kurslara davet etti. Altunağa ayrıca kurslar için bir klip hazırlayıp sosyal medya hesaplarından yayınladıklarını da dile getirdi. 150’den fazla öğrencinin eğitim aldığını belirten Altunağa, “Yaz Kur’an kurslarımız başladı. Sabah ve öğleden sonra eğitim veriyoruz. Aynı zamanda külliyemizin içinde bulunan Ayşe Hafsa Sultan Kız Kur’an kursumuzda kız öğrencilerimiz var. Haydi çocuklar camiye sloganıyla kayıtlarımız 4 Temmuz’a kadar devam ediyor. Sultan Camii ve külliyesinde 365 gün Kur’an eğitimi var. Çocuklarımızı Yaz Kur’an kursuna çağıralım diye haydi çocuklar diye bir klip hazırladık camimizde. Tüm dijital ortamlarda çocuklarımızı camiye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

+3


Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Manisa’nın Sancaklı bölgesinde kiraz hasadı başladı.

Ramazan-29

Ramazan-28

Ramazan-26

  • Cuma 23.3 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 16.7 ° / 11 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 22.2 ° / 8.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.