Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ŞİMŞEK TÜİK'E GÖRE ZAM AZAPTIR

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranıyla işçi, memur, emekli maaşı belirlemenin milletin aklıyla dalga geçmek olduğunu belirterek, "TÜİK'in verilerine göre zam azaptır" dedi.

MANİSA-GENEL 5.07.2023 18:16:00 1253 0
ŞİMŞEK TÜİK

 

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranıyla işçi, memur, emekli maaşı belirlemenin milletin aklıyla dalga geçmek olduğunu belirterek, "TÜİK'in verilerine göre zam azaptır" dedi.

 

Milli Yol Partisi Manisa İl Başkanı İlkay Şimşek, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranıyla işçi, memur, emekli maaşı belirlemenin milletin aklıyla dalga geçmek olduğunu söyledi. 

 

Başkan İlkay Şimşek, TÜİK’in inandırıcılığını kaybederek halkın gözünde itibarını yitirdiğini ifade ettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "TÜİK’in neye göre, hangi verileri ele alarak hesap yaptığını bilen yok. Şimdi de Haziran ayı enflasyonunu yüzde 3.92, yıllık enflasyonu yüzde 38.21 olarak açıkladı. 

İktidar temsilcileri de çarşıyı, pazarı, sokağı yansıtmayan TÜİK’in verilerine göre en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ve yüzde 17.55 artı 8 bin TL seyyanen zam verileceğini duyurdu. Oysa bilim insanlarından oluşan ENAG aynı ayın enflasyonunu yüzde 8.54, yıllık enflasyonu yüzde 108.58 olarak belirlemiştir. 

 

Biz şimdi halkın aklıyla alay eden TÜİK verilerine mi inanacağız, yoksa halkın ne yaşadığını görerek, gerçek veriler ışığında değerlendirme yapan bilim insanlarına mı inanacağız? Tabi ki bilim insanlarımıza inanacağız. Zaten TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının toplumda karşılığı yok. 

TÜİK tabandaki gerçek enflasyonu yansıtmıyor. İktidar partisi seçimlerden sonra yine zam yağmuruna başlamış ve her zaman olduğu gibi işçi, çiftçi, memur ve emekliler ile tüm emekçilerin cebindeki bir kuruşa dâhi gözdikmiştir. Ne yazık ki bu durumdan memurlarımız da nasibini almıştır. 

TÜİK’in hayali verilerine göre açıklanan maaş zammı zaten memurun cebine girmeden eriyip bitmiştir. TÜİK verilerine göre açıklanan memur maaş zammını kabul etmek mümkün değildir. Bu haliyle yapıldığı söylenen zam bir artış değildir, bu zam değil azaptır, memura yapılan eziyettir. Yapılacak zam ya gerçekten memurun cebini rahatlatmalı ya da her geçen gün mermi gibi yağan zamlara dur denilmeli."

 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Anahtar Kelimeler: ŞİMŞEK ' AZAPTIR
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.