Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

SİGARAYI BIRAKIYORUM HAYATIMA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUM KAMPANYASI BAŞLADI

0

MANİSA-GENEL 23.03.2022 19:35:00 960 0
 SİGARAYI BIRAKIYORUM HAYATIMA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUM KAMPANYASI BAŞLADI



Manisa İl Müftülüğü ile Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında, “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum Kampanyası” gerçekleştirecek. Geçen yıl ilki yapılan kampanyada 662 kişi ile görüşülürken, 84 kişi sigarayı bırakmıştı. Yeşilay Kitap Kahve’de kampanyanın tanıtımı gerçekleştirildi.
Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Yeşilay ile birlikte bu yıl kampanyanın ikincisini düzenlediklerini söyledi. Soykök, “Ramazan ayı manevi anlamda dirildiğimiz, hayatımız muhasebe ettiğimiz ve maneviyatımızın güçlü olmasından kaynaklı olarak hayatımıza yeni bir başlangıç fırsatı elde edebildiğimiz çok önemli bir zaman dilimidir. Ramazan ayında oruç münasebetiyle uzun süre aç ve susuz kalıyoruz. Ve doğal olarak oruç ibadetinin gereği olarak sigara içenler sigaradan kendilerini mahrum tutuyorlar. Bu bir fırsat olarak ortaya çıkıyor. Ramazan ayının oruç ibadetinin aynı zamanda irade eğitimi olması söz konusu olunca bu iki durum bir araya gelince Ramazan ayında sigarayı bırakma potansiyelimizin daha çok olacağına inanıyoruz. Geçen yıl kurumlar arası çok güzel bir işbirliği gerçekleştirdik.
örnek bir başlangıcı Yeşilay ile birlikte gerçekleştirdik. Bizler meselenin manevi boyutunu ele aldık. İlimiz genelinde bütün ilçelerimizde bağımlılıkla mücadele koordinatörlerimiz var. Bu hoca arkadaşlarımız Yeşilay'ın verdiği eğitimlerden de geçtiler Yeşilay ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyorlar.
Bütün ilçelerimizde bağımlılık mücadele koordinatörlerimiz var. Yeşilay’ın verdiği eğitimlerden de geçtiler. Geçen yıl kampanyamız çerçevesinde 662 kişi ile görüşme gerçekleştirildi. Bunlardan 84 tanesi sigarayı bıraktı. Güzel bir farkındalık oluşturuldu. Ramazan ayı geldiği zaman sigara içen arkadaşlarımız Ramazanın gelişinin anından itibaren bu ramazan sigarayı bırakabilirim diye düşünebilirler. Sigara bir bağımlılıktır. Bir beyin rahatsızlığıdır. Tedavi isteyen bir süreçtir. Bağımlılarımızı Yeşilay’a bağlı YEDAM’a gönderip tedavi olmalarını sağlamalıyız. Bağımlılıkla mücadelenin milli bir mücadele olduğunun farkındayız. Çünkü zihni gönlü hür olan gençler geleceğimizi inşa edebilirler. İnancımız içinde bu böyledir” dedi.
Diyanet teşkilatımızın da destekleriyle geçen yıl kampanya ile alakalı sosyal medyadan etkileşim çalışması yaptık. Yaptığımız hastag çalışması Türkiye gündemine girdi ve büyük bir yankı uyandırdı.
Bu yıl da 03 Nisan 2022 Pazar Günü saat:22.00'de #SigarasızRamazan, #SigarasızManisa, #SigarayıBırakıyorum taglarıyla gerçekleştireceğimiz sosyal medya farkındalık çalışmamıza “ tüm vatandaşlarımızı katılmaya davet ediyoruz.”dedi.
Yeşilay Ege Koordinatörü Salih Fulcun, farkındalık oluşturmak adına güzel bir işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Fulcun, “Ramazan ayı sigarayı bırakmak için bir fırsat. Görüşme yaptığımız insanlardan 6 kişiden birinin bu kötü alışkanlıktan kurtulmasına vesile olduk. Dolaysıyla çok kıymetli bir çalışmaydı. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kampanyanın verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Kampanya, ilçe Müftülükleri bünyesinde oluşturulan 'Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü' koordinesinde yürütülecek. Kampanya 02 Nisan - 02 Mayıs 2022 tarihleri yapılacak olup, Manisa il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar katılabilecek. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar, oluşturulan form dilekçeyi müftülükten veya Müftülük web sayfasından temin ederek doldurup tekrar ilçe müftülüğüne teslim edecek. Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri sigarayı bırakmak üzere başvuran vatandaşlara her türlü rehberliği ve manevi desteği verecek, Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Merkezlerine yönlendirecek ve tedavi süreçlerini takip edecek. Manevi destek sürecinde ilçe bağımlılık koordinatörleri, kampanyanın sekretaryasını yürüten İl Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Osman Güreser (0537 4378047) ile irtibat halinde olacaklar. 03 Nisan 2022Pazar saat:22.00'da İl geneli bütün personelin katılımı ve duyarlı vatandaşların destekleriyle #SigarasızRamazan, #SigarasızManisa, #SigarayıBırakıyorum başlıkları altında hashtag çalışması yapılacak. Sigarayı bırakma iradesini gösteren vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı Şubeleri aracılığıyla çeşitli hediyeler takdim edilecek.






Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.