Selendi Tarımı Büyükşehir’le Canlanıyor

0

GÜNDEM 25.08.2016 13:14:11 1151 0
Selendi Tarımı Büyükşehir’le Canlanıyor

Tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ilçesi Tavak Mahallesi’nin en önemli geçim kaynağı haline gelen turşuluk salatalık üretimine bölgede yaptığı ve yapımına devam ettiği göletler ile katkı sağlıyor. Tavak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökmen, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinde yaptığı ve yapımına devam ettiği göletler sayesinde 3 bin 500 dekar alanın sulanacağını belirtti. Gökmen, turşuluk salatalık üretiminin bütün bölgenin geçim kaynağı haline geldiğini ve daha önceden göç eden vatandaşların köylerine geri dönmeye başladıklarını belirtti.
Sulu tarım mahallede can bulacak
Göletlerin mahalledeki sulu tarıma büyük canlılık getireceğini belirten Tavak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökmen, 3 ay gibi kısa bir sürede mahalle halkının dekar başına 6 bin lira gibi gelir bırakan ürünün yanı sıra marul, biber, karnabahar, fasulye, brokoli ve pancar üretiminde de canlılık yaşanacağını belirtti.
“Mahalleli geri dönüyor”
Tavak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökmen, “Yeni gelir kapısı olan turşuluk salatalık sayesinde mahalle halkının ekonomisi canlandı. Mahallemizden göç eden hemşerilerimiz bu ürün sayesinde geri dönmeye başladı. İnşallah üretimde önümüzdeki yıllarda artış olacak. Devlet desteğimiz yok, bu ürüne de destek verilmeli” diye konuştu.
Büyükşehir mahallede tarımı canlandırdı
Mahalle halkının bu zamana kadar taşıma su ile ürün kaldırdığını belirten Tavak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gökmen, “Manisa Büyükşehir Belediyesi mahallemize 4 kilometre uzaklıkta bir gölet yaptı. Şimdi mahalle merkezinde de yapım çalışmaları devam ediyor. Bunlar tamamlandıktan sonra üretim artacak, ekonomimiz daha da canlanacak. Bu gölet çalışmalarına katkı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’a teşekkür ediyorum. Başkanlarımız sayesinde tarım canlandı. Hizmet böyle olur” diye konuştu. (İHA)

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi “Kadınlık Bizde Kalsın” Oyunuyla Alkış Topladı

TRAC Manisa, İstanbul’daki Büyük Deprem Tatbikatına 15 Kişilik Uzman Ekiple Katılacak

Manisa’da Esat Büküm Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Türkoğlu Spor’u 3-0 Mağlup Etti

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 440 Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Şehit Reşit Oyit, Vefatının 34. Yılında Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyesi’nde “Yerel Devrim” Belgeseli Büyük İlgi Gördü

Manisa Dişhekimleri Odası’ndan Ekonomik Yük ve Çalışma Koşullarına Tepki

  • Salı 11.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.7 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Perşembe 14.5 ° / 4.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.