Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Selçuk Özdağ’dan Öğretmen Atamaları Açıklaması

0

SİYASET 28.11.2016 11:27:18 1506 0
Selçuk Özdağ’dan Öğretmen Atamaları Açıklaması

Özdağ en büyük temennilerinin atanmamış öğretmen kalmaması olduğunu belirterek, “Konuyla ilgili Milli Eğitim ve Maliye Bakanlıklarımızın çalışmaları devam ediyor. AK Parti iktidarları döneminde toplam 14 yılda 500 Bin Öğretmen atamasını nasıl gerçekleştirmişsek bundan sonrada öğretmen alımları ihtiyaçlar ve bütçe ölçüsünde devam edecektir” diye konuştu.

14 yıllık AK Parti iktidarında norma göre öğretmen açığının önemli derecede azaldığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Bu eğitime vermiş olduğumuz değerin önemli bir göstergesidir. Şu an itibariyle 60 Bin Öğretmen açığımız vardır. 2017 yılının Şubat ayında bütçemize uygun bir şekilde öğretmen atamaları gerçekleşecektir. Bu konuda atanacak olan öğretmenlerimizin sayısı Milli Eğitim ve Maliye Bakanlarımızın çalışmaları ve öngörüleri ile Başbakanımızın da takdirleriyle belirlenecektir. Yeni atamalarla birlikte öğretmen açığını azaltma konusunda önemli bir aşamayı da atlatacağımıza inanıyorum. Türkiye’de bugün 4,5 milyon kişi üniversitelerde okuyor. 17 milyon kişi de ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyor. Bir milyon civarında kişi de Milli Eğitim camiasında öğretmen veya memur olarak görev yapıyor. Bunlar büyük rakamlar. Bugün Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan bütçenin çoğunu öğretmenlere tahsis ediyoruz” dedi.

 Sözleşmeli öğretmenler için de çok önemli uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydeden Özdağ, göreve yeni başlayan sözleşmeli öğretmenlerin Temmuz 2016 yılı itibariyle ders saat ücretlerinin aylık maaş bazında en düşük 2754 olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti, “Öğretmenlerin özlük hakları ve aynı zamanda ders ücretleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin refah seviyelerini arttıracak olan özlük, sosyal ve ekonomik haklarını en iyi düzeye getirmektir. Türkiye’nin küresel ve bölgesel güç olma yolunda öğretmenlere de çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor' dedi.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.