Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHZADELERDE ENGELLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK PROJE YÜKSELİYOR

Çelik, projenin 7 bin 470 metrekarelik bir alanda hayata geçirileceğini ve yaklaşık 12 Milyon TL'ye mal olacağını söyledi

MANİSA- İLÇELER 1.08.2023 12:29:00 1077 0
ŞEHZADELERDE  ENGELLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK PROJE YÜKSELİYOR


Şehzadeler  Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 21 yaş üstü zihinsel engelli bireyleri hem rehabilite edecek hem de onları iş sahibi yapacak Engelsiz Eğitim Merkezi ve Korumalı İşyeri Projesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatın takvimine uygun şekilde ilerlediğini kaydeden 

 

 Çelik,  projenin 7 bin 470 metrekarelik bir alanda hayata geçirileceğini ve yaklaşık 12 Milyon TL'ye mal olacağını söyledi.  

 

Şehzadeler  Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi'nin Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde hayata geçireceği Engelsiz Eğitim Merkezi ve Korumalı İşyeri Projesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çelik, inşaatın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirtti.  Projenin 7 bin 470 metrekarelik bir alanda yaklaşık 12 Milyon TL'ye mal olacağını ifade eden Başkan  Çelik, merkezde 21 yaş üstü zihinsel engelli 50 bireyin rehabilite edileceğini ve durumları ağır olmayan engelli bireylerin ise iş sahibi yapılacağını söyledi. Başkan Çelik ""Engelli ailelerinin yıllarca rehabilitasyon merkezlerinde çocuklarına kazandırdıkları ufak kazanımlar,  engelli genç 21 yaşına geldikten sonra bir merkeze devam edemediği için kaybediliyor. Kuracağımız rehabilitasyon merkezi ile uzmanlar yardımı ile bu gençlerimizin kazanımlarını kaybetmeden ve hatta daha da geliştirerek, hayatlarına devam edebilmelerine destek olacak, engelli ailelerinin mücadelelerine de omuz vermiş olacağız.  Burada yavrularımız  tarım ve bahçe işleri ile uğraşacaklar. Onlar için spor sahası da yapıyoruz. Günlük aktivitelerle onları daha mutlu etmenin yollarını da arayacağız.  Projemiz içerisinde durumları ağır olmayan zihinsel engelli bireylerin özel sektör tarafından istihdamının da sağlanabilmesi için 2 adet korumalı işyeri de kuracağız. Her bir işyeri 10 engelliye iş sağlayabilecek yeterlilikte olacak. Korumalı işyerleri Türkiye’nin her yerinde yaygınlaşması gerekiyor. Biz de Şehzadeler Belediyesi olarak korumalı işyerleri kurarak hem Türkiye’deki belediyelere örnek olmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz." şeklinde konuştu.  
 


 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.