Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHZADELERDE ENGELLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK MERKEZ 5 ŞUBAT'TA AÇILIYOR

Şehzadeler Belediyesi tarafından engelli bireyler için Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi açılıyor.

MANİSA- İLÇELER 31.01.2024 11:15:00 1137 0
ŞEHZADELERDE ENGELLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK MERKEZ 5 ŞUBAT


 

 

 

Şehzadeler Belediyesi tarafından engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal entegrasyonlarını güçlendirmek amacıyla Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde hayata geçirilen 21 yaş üzeri Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Korumalı İşyeri'nin açılışı 5 Şubat 2024 saat 11:30'da yapılacak. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  açılışa tüm vatandaşları  davet etti.  
 

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal entegrasyonlarını güçlendirmek amacıyla 10 yıllık görev süresinde önemli hizmetlere imza  attı.
 

 

ENGELLİ ENVANTERİ ÇIKARILDI  
 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  göreve gelir gelmez ilk iş olarak Şehzadelerdeki engellilerin envanterini çıkarmak için harekete geçti. Şehzadeler Belediyesi,  ilçedeki engellilere doğru ve etkin hizmetin sunulabilmesi için Zafer Kalkınma Ajansı'nın da desteğiyle ilçedeki tüm evleri tek tek dolaşarak, ilçedeki engellilerin envanterini çıkardı. Çalışma kapsamında ilçedeki engellilerin sayısı,  engel özellikleri, engellilik oranları, yas grupları, cinsiyetleri, çalışabilecekleri sektörler ve işler, devletten aldıkları yardım, ailelerindeki kişi sayısı, daha önce çalıştıkları işler, ayrılma gerekçeleri, çalışamama gerekçeleri, eğitim düzeyleri, mesleki kurslara katılıp katılmayacakları, CV hazırlama, iş görüşmeleri  vb. konularda eğitim almak isteyip istemedikleri, beklenti, ihtiyaç ve üretebilecekleri gibi bilgiler ortaya çıkarıldı.  
 


 

ENGELSİZ NAKİL ARACI
 

Şehzadeler Belediyesi, daha sonra engelli vatandaşlarının günlük yaşamlarını daha kolay ve konforlu bir şekilde sürdürebilmeleri için pek çok proje ve hizmeti hayata geçirdi. Bu kapsamda, belediye engelli bireylerin ulaşım ihtiyaçlarına yönelik olarak Engelsiz Nakil Aracı hizmetini başlattı. Belediye, bu hizmeti sunarak engelli vatandaşların sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılmalarını, iş, eğitim ve diğer günlük faaliyetlerine sorunsuzca ulaşmalarını sağladı.
 

 

ENGELSİZ ÇOCUK PARKLARI
 

Başkan Çelik  ilçedeki engelli çocukların yaşamlarını daha renkli ve aktif bir şekilde geçirebilmeleri için önemli bir adım attı ve 17 adet Engelsiz Çocuk Parkı'nı ilçeye kazandırdı. Bu özel tasarlanmış parklar, engelli çocuklara ve ailelerine, güvenli ve erişilebilir bir ortamda oyun ve eğlence imkanları sunmuş oldu.  

 

AKÜLÜ ARAÇ TEMİNİ VE BAKIMI  
 

Başkan Çelik'in engelliler için hayata geçirdiği hizmetlerden bir diğeri de ilçedeki bedensel engelli vatandaşların  akülü araç temini ve araçların zaman içerisinde oluşan tamir ve bakımlarına yönelik oldu. Akülü araca ihtiyaç duyan vatandaşların bu araçları temin edebilmesi için destek veren Şehzadeler Belediyesi araçların akü değişimleri ve zaman içinde ortaya çıkan bakımlarında da engellileri yalnız bırakmadı. Araçların ilçe içerisinde şarjlarının bitmesi durumunda da şarj edebilecekleri şarj istasyonları oluşturdu.  
 

ULAŞIM DESTEĞİ  
 

Şehzadeler Belediyesi engelli dernekleri ve spor kulüplerinin ulaşımla ilgili taleplerinde de yanlarında oldu. Derneklerin ya da kulüplerin bir yere girmeleri gerektiğinde belediye ulaşımları için araç desteğinde bulundu.  
 

ZİHİNSEL ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ VE KORUMALI İŞYERİ AÇILIYOR
 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik engelliler için son olarak  21 yaş üzeri Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Korumalı İşyeri Projesi'ni hayata geçirdi ve merkezin yapımı tamamlandı. Başkan Çelik'in   üzerinde önemle durduğu merkez  5 Şubat 2024 saat 11:30'da açılacak. 7,5 dönümlük bir alanda hayat bulan proje kapsamında 21 yaş üzeri engelli bireyler hem rehabilitasyonlarına burada devam edebilecek hem de meslek öğrenerek iş sahibi olacak. Engelliler için yapılan hizmetleri değerlendiren Başkan Çelik  "Şehzadeler Belediye Başkanı olarak, engelli vatandaşlarımıza büyük bir önem atfetmekteyim. Şehrimizin her köşesinde, her bireyin yaşam kalitesini yükseltecek ve toplumsal entegrasyonu güçlendirecek adımları attık görev süremizin sonuna kadar atmaya da kararlıyız. Hizmetlerimiz ve projelerimizle engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarına duyarlı çözümler sunmayı amaçladık. Her bir vatandaşımızın potansiyelini maksimum düzeyde kullanabilmesi, sorunsuz bir şekilde toplumsal hayata katılabilmesi için çabalıyoruz. Engelli bireylerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. Unutmamalıyız ki, bir toplum ancak her bireyin katılımıyla tam anlamıyla zenginleşir ve güçlenir." dedi.  
 

ENGELLİLER İŞ SAHİBİ OLACAK  
 

Açılışı yapılacak Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Korumalı İşyeri'yle ilgili de bilgi veren Başkan Çelik "Binamızın eğitim alanında ortalama 30 m² büyüklüğünde 4 adet derslik, yaklaşık 50 m² büyüklüğünde 2 adet atölye, 66 m² 1 adet spor odası, 65 m² mutfak ve yemekhane, 40 m²

3/3

öğretmenler odası, 23 m² müdür odası, İdareye ve öğrencilere ait tuvaletler, depo ve giriş-dolaşım holleri yer alıyor. Binamızın korumalı işyeri alanında ise ortalama 35 m2 büyüklüğünde 2 adet atölye, 2 adet soyunma odası ve Öğrencilere ait tuvaletler yer alıyor. 21 yaş üzeri engelli hemşehrilerimiz bu merkez sayesinde hem rehabilitasyonlarını sürdürebilecek hem de  iş yaparak aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Merkezimizin açılışına tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" şeklinde konuştu.  
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.