Manisa Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi kütüphaneye gelen öğrencileri güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirdi.
Manisa Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Birimi, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde stant açarak kütüphaneye gelen öğrencileri güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirdi.
Dr. Şebnem Güvenç, “Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan bilgisayar ve internet kullanımının yaşamımızda, istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi getirdiği kolaylıklar yanında çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirmekte olduğu bilinmektedir. Bireylerde, okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet/bilgisayar kullanımı, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olmakta; akademik başarılarını veya iş başarılarını da düşürebilmektedir. Davranışsal bağımlılıkla mücadeleyi önlemede bilişim teknolojileri ve internetin bilinçli, güvenli, etkin kullanımının sağlanmasında farkındalık etkinlikleri ve eğitimleri öncelikli olarak yer almaktadır. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Birimi tarafından, ‘’08-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası’’ içerisinde Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü önünde stant açılarak halkımıza önerilerde bulunuldu.
İnternet Kullanımına İlişkin Önerilerden bahsede Şebnem Güvenç, “İnternet kullanım özellikleri belirlenmelidir ve belirlenen bu özelliklere göre internet kullanımı yeniden düzenlenmelidir. Çocuklar ve gençler internetten nasıl faydalanmaları gerektiğini öğrenmeli, kullanmadan önce bir amaç belirlemelidir. Çocuklar ve gençler; interneti haftanın hangi günleri kullanıyor? Günün hangi saatlerinde internette kalıyor? İnternette kaç saat kalıyor? İnterneti en çok hangi işlev için kullanıyor? Bu konularda ailelerin dikkatli olması gerekmektedir. Günün belirli saatlerinde internette daha uzun süre geçiriliyorsa aynı zaman diliminde başka bir sosyal faaliyet belirlenmelidir. İnternet kullanımına ara verilecek zamanı hatırlatmak üzere alarm kurulmalı veya aile bireylerinden hatırlatmaları istenmelidir. İnternette geçirilen zaman uğruna nelerin kaçırılabileceğinin farkında olunmalıdır. İnternette harcanılan vakit nedeniyle yapılamayan etkinlikler listelenip bu etkinlikler planlanmalıdır. Bilgisayar evin ortak kullanım alanlarından birine kurulmalıdır. Çocuklar ve gençler için sorun teşkil edebilecek internet uygulamalarının (savaş oyunları, şiddet içerikli oyunlar, uygunsuz siteler) kullanımı engellenmelidir. Ailelere Öneriler: Aileler çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmeli, onların sorunları ile ilgilenmelidir. Aileler çocuklarıyla okul ve arkadaş çevreleri hakkında sohbet etmelidir. Onları hoşlandıkları, ilgi duydukları konulardan bahsetmeye; kaygı ve sorunlarını konuşmaya, paylaşmaya teşvik etmelidir. Çocukların ve gençlerin, arkadaşlarına ve sosyal ortamlara (sinema, tiyatro, müze, sportif faaliyetler) daha fazla zaman ayırmaları desteklenerek özendirilmelidir. Çocukların ve gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmaları için aileleriyle veya arkadaşlarıyla birlikte yapabilecekleri aktiviteler planlanmalıdır. Çocuklar ve gençler, bilgisayar ve internet dışında da hobi geliştirmeleri için teşvik edilmelidir. Çocuklardan ve gençlerden ailenin sorumluluklarını paylaşmaları için belirli görevleri yerine getirmeleri istenmelidir. Çocukların ve gençlerin yaşlarına uygun günlük kullanım sürelerine göre interneti kullanmalarına dikkat edilmelidir. Günlük kullanım süreleri birkaç zaman dilimine ayrılmalıdır” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.