Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ŞEHZADELER ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ VE KORUMALI İŞ YERİ YÜKSELİYOR

Şehzadeler Belediyesi, engellilere yönelik yeni sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye devam ediyor.

MANİSA- İLÇELER 29.08.2023 09:13:00 1108 0
ŞEHZADELER ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ VE KORUMALI İŞ YERİ YÜKSELİYOR


 

Şehzadeler Belediyesi, engellilere yönelik yeni sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye devam ediyor. Şehirde yaşayan engelli bireylerin daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmalarını sağlamak amacıyla temeli atılan  Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İş Yeri projesinin inşaatı hızla ilerliyor.
 


 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Toplumumuzun her bireyi için eşit fırsatlar ve yaşam standartları sağlamak belediyemizin öncelikli hedeflerinden biridir. Engelli vatandaşlarımızın da hayatın her alanında aktif bir şekilde yer alabilmeleri ve yeteneklerini sergileyebilmeleri için bu projeyi başlattık. İnşaat çalışmaları titizlikle yürütülüyor ve kısa süre içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi. Engelsiz Yaşam Merkezi, 21 yaş üzeri engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerini sürdürebilecekleri, eğitim alabilecekleri ve sosyal etkinliklere katılabilecekleri özel bir alan olarak tasarlanıyor. Merkezde, fiziksel engelleri olan bireylerin rahatça hareket edebilmeleri için gerekli tesisat ve düzenlemeler yapılıyor. Aynı zamanda psikososyal destek hizmetleri ve rehabilitasyon imkanları da sunulacak. Korumalı İş Yeri Projesi ise engelli bireylerin istihdam edilebileceği ve üretken bir şekilde çalışabileceği bir alan oluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, farklı beceri ve yeteneklere sahip engelli bireyler için özel olarak tasarlanmış iş alanları bulunacak. Bu sayede, engelli bireyler hem ekonomik olarak bağımsızlıklarını kazanabilecekler hem de toplumsal hayata daha aktif bir şekilde katılabilecekler.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.