Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN 2023 HAZIRLIK BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Şehzadeler Belediyesi'nin 2023 mali yılı hazırlık bütçesi  İYİ Parti Grubu'nun çekimser kalması ile oy çokluğuyla 400 milyon olarak kabul edildi.

MANİSA- İLÇELER 2.11.2022 10:12:00 1102 0
ŞEHZADELER BELEDİYESİ

 

Şehzadeler Belediyesi'nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı  dün Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında yapıldı. 21 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste belediyenin 2023 yılı hazırlık bütçesi de kabul edildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  belediyenin geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında meclis üyelerine bilgi  vererek,  devam eden projelerdeki son durum hakkında da açıklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İHALE YAPILDI

Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu açıklayan Başkan Çelik "5 mahallemizi kapsayan, kentsel dönüşüm projemizin ilk etabı için TOKİ Başkanlığımız 13  Ekim'de ihalesini yaptı.  İhale takviminin tamamlanması bekleniyor. Akabinde de ilk etap içerisinde yer alan 605 konut ve  54 dükkanın yapım çalışmalarına başlanacak." dedi.    

 

YAPIMI SÜREN PROJELERDE SON DURUM?

Millet Kütüphanesi ve Gençlik merkezi projesinden söz ederek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik ""Yarhasanlar Mahallemizde yaptığımız Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi inşaatımızı geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek,  çalışmaları yerinde inceledik. Projemizin inşaatında kaba işler tamamlandı.  ince işlerin yapımına başlandı. 2023 Şubat sonu - Mart başı gibi  binayı teslim almayı planlıyoruz. Akabinde de iç teşrifat çalışmaları olacak. Şu anda  birinci etap, inşaatla ilgili çalışmaları 16 milyon  TL  bir bedelle  yapıyoruz. Buna  iç tefrişat, sınıfların hazırlanması ilave olacak. 2023 yılı içerisinde inşallah projemizi hizmete açmayı planlıyoruz.  Emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Allah sağlık  afiyet içerisinde açılışını hep birlikte yapmayı nasip etsin." şeklinde konuştu.  Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; "Saruhan Bey tarafından yaptırılan Fetih Mescidi’nin restorasyon çalışmaları takvimine uygun şekilde devam ediyor. 2023 yılında bu çalışmamızı da tamamlamayı hedefliyoruz. Çavuşoğlu Mahallemizde toplam 270 m2'lik inşaat alanında,  220 m2’si çok amaçlı salon ve 50 m2’si muhtarlık ve doktor evi olmak üzere kazandıracağımız Çok Amaçlı Salon, Muhtarlık Binası ve Doktor Evi projemizin de yapımı devam ediyor. Devam eden bir diğer çalışmamız da; Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Çarşı Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz, 190 iş yerini ilgilendiren sokak sağlıklaştırması Projesi'nin 3. etap çalışmaları. Geçtiğimiz ay içerisinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek,  teknik ekiplerden bilgi aldık.  Çalışmamız tamamlandığında çarşımız bir cazibe merkezi haline gelecek. emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ahmet Bedevi ve Okan Divrik Parkı’nın yürüyüş yollarının düzenlenmesi çalışmalarımızda ise Ahmet Bedevi Parkı bölümü tamamlandı. Bu ay içerisinde de Okan Divrik Parkı bölümünü de tamamlamayı hedefliyoruz.  Sarıalan, Sarıbeyler ve Gökbel mahallelerimizdeki okullarımızın bahçesine bildiğiniz gibi  çok amaçlı kullanım alanları yapıyoruz. Bu çalışmalarımız da devam ediyor.  en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. "

ŞEHZADELERDE KREŞ VE GENÇLİK MERKEZLERİ ARTACAK

Fatih Parkı'nda ilçeye kazandırılacak yeni kreş ve gençlik merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Çelik "Fatih Parkı'nda, sergi salonunun altında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyemize tahsis edilen  binada bildiğiniz gibi bir gençlik merkezi ve kreş  açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Binamız 614 m² olup 278 m² kreş ve 336 m² gençlik merkezi olarak iki kısma ayrılmıştır. Binanın komple elektrik tesisatı ve aydınlatmaları yenilenmiş olup, TV hattı, kamera sistemi ve data sistemi hattı yenilendi. Binanın tüm alanlarını kapsayan mekanik hücreli havalandırma tesisatı yapıldı. Ayrıca tüm alanların ısıtma ihtiyacını karşılamak amacıyla 65 kw kombi ve radyatör tesisatı yapıldı. Kreş bölümünde 3 adet sınıf,  yemekhane, mutfak ve uyku odası, lavabolar, bekleme ve oyun salonu, idari bölüm yer alacak. Gençlik merkezi bölümünde  dört oda, lavabolar, depo ile tarım atölyesi, stüdyo odası, e spor salonu ve robotik kodlama atölyesi yer alacak. Tadilat ve düzenleme çalışmalarımızı kasım ayı içerisinde bitirip,  bu projemizi de hizmete sunacağız." dedi.  

 

YAPIMINA BAŞLANACAK PROJELER

Belediye'nin yakın zamanda başlayacak projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Çelik " Yeni Harmandalı mahallemize kazandıracağımız Çok Amaçlı Salon Projesi'nin ihalesini yapmıştık, yer teslimi yapıldı ve yüklenici firma çalışmalarına başlayacak.  Tilkisüleymaniye Mahallesi'nde  7 bin 470 m2 içerisinde 21 yaş ve üzeri engelliler için hayata geçireceğimiz rehabilitasyon merkezi projemizin de son uygulama projesi hazırlanıyor. Projenin hazırlanmasının akabinde ihalesini gerçekleştirmek için çalışmalarımız başlayacak. Karayenice mahallesi’nde 27 dönümlük bir alanda sokak hayvanları için yapacağımız barınak ve rehabilitasyon merkezi projemizin de bu ay ihale sürecini tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.  

BAŞKAN ÇELİK AÇILIŞA DAVET ETTİ

 

Başkan Çelik 4 Kasım'da Sancaklıuzunçınar'da tamamladıkları projenin açılışını yapacaklarını duyurarak meclis üyelerini ve vatandaşları açılışa davet etti.  Başkan Çelik "Sanklıuzunçınar Mahallemizde hayata geçirdiğimiz Çok Amaçlı Salon ve Yazlık Düğün Alanı projemizi  ise tamamladık. 4 Kasım Cuma günü saat 11:00'da inşallah bu projemizi de  hizmete açacağız. Tüm meclis üyelerimizi ve hemşehrilerimizi şimdiden açılışımıza davet ediyorum." şeklinde konuştu.

 

2023 BÜTÇESİ 400 MİLYON TL

Başkan Çelik'in açılış konuşmasının ardından meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine başlandı. 21 gündem maddesi tek tek görüşülerek,  karara bağlandı. Şehzadeler Belediyesi'nin 2023 mali yılı hazırlık bütçesi  İYİ Parti Grubu'nun çekimser kalması ile oy çokluğuyla  400 milyon TL olarak kabul edildi.  Aralık ayı meclis toplantısının ise 1 Aralık Perşembe günü saat 17:00'da yapılacağı belirtildi.

 

 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.