Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NDEN TÜRKİYE-BOSNA HERSEK KARDEŞLİK GECESİ

Ağlayan Kaya Anfi Tiyatro'da gerçekleşen Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Gecesi, sanatseverleri ve kültür dostlarını bir araya getirdi.

MANİSA- İLÇELER 20.08.2023 10:58:00 1048 0
ŞEHZADELER BELEDİYESİ


 


 

Şehzadeler Belediyesi, kültürel bağları güçlendiren ve kardeşlik duygularını pekiştiren unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Ağlayan Kaya Anfi Tiyatro'da gerçekleşen Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Gecesi, sanatseverleri ve kültür dostlarını bir araya getirdi.
 


 

Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen  Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Gecesi'nde sanatçı Orhan Çakmak ve Boşnak gençlerden oluşan Kud Moscanica Folklor ekibi sahne aldı. Geceye Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in yanı sıra 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, 22-23-24.Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Akyel, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç da katıldı.  
 

Etkinlik kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Orhan Çakmak, seslendirdiği muhteşem şarkılarıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Çakmak'ın sahnesi, seyircileri dans ettiren ve coşturan enerjisiyle dolup taştı. Gecenin en dokunaklı anlarından biri, Boşnak gençlerin Türkçe şarkılarla ve halk oyunlarıyla sahne almasıydı. Gençler, Türk ve Bosna kültürlerinin harmanlandığı bu özel gecede, dillerini ve müziği birleştirerek izleyenlere duygusal anlar yaşattılar. Sahnedeki performansları, izleyenleri hem eğlendirdi hem de duygulandırdı.
 

"BOŞNAKLAR GÜZEL İNSANLARDIR"
 

Geceye katılan hemşehrilerine hitap eden 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu anlamlı gecede hemşehrileriyle birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini ifa ederek şöyle konuştu; "Şehzadeler Belediyemizin bu güzel etkinliğine katılmak bana da nasip oldu. Esasen Bosna Hersek'e karşı, Boşnak kardeşlerimize karşı büyük bir sevgi var gönlümüzde. Onları Manisa'da misafir etmek beni çok mutlu etti. Bu geceye katılan dansları, şarkılarıyla bizlerle olan bu gençlerimizle gurur duyuyorum. Her zaman onları bekleriz, başımızın üstünde yerleri var. Ben ilk kez 1996 yılında Bosna Hersek'e gittim. Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız  Başbakan olduğunda Bosna savaştan yeni çıkmıştı. 1992- 95 yıllarında malesef bir savaşın içerisinde binlerce kardeşimiz hayatını kaybetti. Onları rahmetle anıyorum. Savaş bitmiş ancak Bosna Hersek'in her şeyi çökmüştü. Erbakan Hocamız onların şimdi en çok bir finans sistemine ihtiyaçları var. Oraya gidecek Ziraat Bankası'nın bir şubesini açarak onların finans sistemini takviye edeceksiniz demişti. Hamdolsun açılışında bulundum.  Daha sonraki zamanlarda da ziyaretlerim oldu. Bosna bizim aynı bayrak altında 500 sene birlikte olduğumuz  insanlardır. Çok şükür Manisa'da da Boşnak kardeşlerimiz var. Boşnaklar güzel insanlardır. Avrupa'nın kalbinde böyle bir toplumun olmasını Avrupalılar ve Sırplar hiçbir zaman hazmedemediler. Mükemmel insanlardır, sanatsever insanlardır. Başkanıma böylesi kültür programları  düzenlediği için teşekkür ederim. Buna ihtiyacımız var."  
 

 

"TÜRK MİLLETİ BOŞNAK KARDEŞLERİNİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAK"    

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de yaptığı konuşmada  performansları nedeniyle sanatçı Orhan Çakmak ve Bosnalı gençlere teşekkür ederek şöyle dedi; " Manisa'da , Şehzadelerde Evladı Fatihan Bosna'dan kardeşlerimizi, evlatlarımızı misafir ediyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak bizim yurtdışındaki tek kardeş şehrimiz Donji Vakuf'tur. Ayvaz Dede etkinliklerinin yapıldığı belediye.  Biz Şehzadeler adına, sizler adına oranın ilk çocuk parkını yaptık. Yine orada bir kapalı spor salonunu sizlerin destekleriyle tamamladık. Belediye binasının tadilatına destek olduk. Evladı Fatihan'a sizlerin katkıları bunlar. Allah hayırlarınızı kabul etsin. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna Hersek kardeşliği. Biz ayakta olduğumuz müddetçe Boşnak kardeşlerimiz de huzur içerisinde ve ayakta olacaklardır. Çünkü kocaman Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Milleti Boşnak kardeşlerini asla yalnız bırakmayacaktır."    
 

 

Etkinlik sonunda izleyiciler, Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Gecesi'nin unutulmaz anılarını ve duygusal anlarını paylaşarak geceye veda etti. Kardeşlik ve kültürel paylaşımın en güzel örneklerinden biri olan bu etkinlik, Şehzadeler Belediyesi'nin kültürel etkinliklerle dolu zengin programının bir parçası oldu. Gelecek etkinliklerde de bu tür birlikteliklerin ve kültürel paylaşımların artarak devam etmesi bekleniyor.
 


 


 


 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.