Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET KARADAĞ İLK PROJESİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ projelerini açıklamaya başladı

MANİSA-SEÇİM 18.01.2024 15:25:00 1235 0
ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET KARADAĞ İLK PROJESİNİ AÇIKLADI

 

İYİ Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ projelerini açıklamaya başladı. Göreve geldiklerinde 5 yıl içerisinde 7 gün 24 saat esasıyla çalışarak hazırladıkları 7 aşamalı 24 projeyi hayata geçireceklerinin sözünü veren Karadağ; “Projelerimizin hazırlığını tamamladık. Şubat sonuna kadar sırayla açıklayacağız. Hazırladığımız projelerimizin kaynak çalışması, nerede, ne yapılacağı, ne zaman yapılacağı bile planlandı. Başarı bütçenin doğru planlanması ve belediyecilikte bir vizyona sahip olmaktan geçiyor. Yani mesele liyakat.” şeklinde konuştu.

"AMERİKA DEĞİL ALAYBEY"
İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ, proje detayları hakkında şöyle konuştu: "Merkez mahallerimizin büyük bir otopark ve sosyal donatı alanı eksikliği var. Bu iki meseleyi aynı anda nasıl çözeriz diye çalıştık. Ne otoparktan nede sosyal alandan feragat etmeden bir çözüm bulabilmek için uğraştık. Bu sorunu çözmek için Türkiye’de ilk ve tek yükseltilmiş cadde uygulamasını hayata geçireceğiz. Alaybey, Şehitler, Sakarya, Nişancıpaşa ve Dilşikar Mahallelerimizin artık kronik hale gelmiş otopark sorununu çözeceğiz. Cumartesi Pazarının kurulduğu Necatibey İlkokulu ile İşkur arasında kalan caddenin bir bölümünü yükselteceğiz. Üst alanı içerisinde kreş ve bakımevi, kadın emeği atölyesi, genç kafe, sosyal tesis, spor alanları ve yürüyüş yolları bulunan yemyeşil ışıl ışıl bir cazibe merkezi olacak. Altta ki bölümde ise yapacağımız düzenlemeyle araç park alanı kapasitesi 3 kat artacak. Büyük bir meseleyi çözüme kavuşturacak böylesine mega bir projenin maliyeti bütçenin 10’da 1’i bile etmiyor. Açılacak işletmelerin gelirleriyle de kendi kendini finanse edebilen bir proje olacak. İkamet belgesiyle otoparka kayıt yapacağız. Tek kuruş otopark ücreti de almayacağız. Otopark mahalleliye bedava olacak. Diğer mahallerimizin otopark sorunları ile ilgili de bölge bölge çalışmalarımızı vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz."

SEÇİME 2 AY KALA İHALE OLMAZ
"Pazaryerinin kaldırılacağını 2 seçimdir müjde olarak duyuruyorlar. Sonuç sadece imza törenlerinde çekilen fotoğraflar oluyor. Arşivler unutmaz. Eski haberlere girin bakın. Bizim yerimiz hazır. Biz pazaryerini kaldıracağız. Şehrimize vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımızın kullanımı için modern bir yer kazandıracağız. Yalnız şurada seçime 2 ay kalmışken 10 yıldır yapamadığınızı şimdi yapacakmış gibi pazaryeri ihalesi yapmak vatandaşın aklıyla alay etmektir. Seçim hepimizin tartıya çıkacağı, vatandaşın hizmetleri değerlendireceği bir süreçtir. Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde vatandaşın güvenini kim alırsa hizmet alacağı şartları da onlar belirlemelidir."

GÜNÜ GEÇİREN DEĞİL SORUN ÇÖZEN BİR BELEDİYECİLİK
"Bugün gelinen noktada Şehzadeler Belediyesi kaynağı olmayan, kendi kendini idare etmekte bile zorlanan, proje üretemeyen, başka kuruluşların bütçesine mecbur kalmış bir hale döndü. Türkiye’nin en yüksek nüfusa sahip belediyelerinden birisi değil miyiz? İlçe olduğu 10 yıl önceki Şehzadeler ile bugünün Şehzadeler’ini yanyana koyun bakın. Ne değişti? Hangi büyük mesele çözüldü? Öz kaynağın yok. Proje bütçesi oluşturamamışsın. Manisa büyükşehir olduktan sonra Şehzadeler günden güne geri gidiyor."

5 YILDA 7 AŞAMALI 24 PROJE SÖZÜ
"Şehzadeler kendine güvenen, güçlü, öz kaynaklarını oluşturmuş, vizyon sahibi bir yönetimi hakediyor. Tüm bunlar bizim dönemimizde liyakati önceleyen bakış açımızla gerçeğe dönüşecek. Kısa, orta ve uzun vadeli planlamayla 7 aşamalı 24 projeyi hedef olarak belirledik. Günü geldiğinde görev bize verilirse vatandaşlarımızın 5 yılın sonunda hani bakalım sen 24 proje sözü vermiştin. Ne oldu yapabildin mi diyebilsinler, başarılı olup olmadığımıza ortaya koyduğumuz hedefler üzerinden karar verebilsinler. Turizm, tarım, şehirleşme, eğitim, sosyal hayat ve spor alanında projelerimizi peş peşe açıklayacağız. Görev süremizin sonunda Şehzadeler nereden nereye geldi diyeceğiz.” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.