Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Manisa'nın ve ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtacak

0

MANİSA- EĞİTİM 29.09.2021 18:45:32 2210 0
Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Manisa


Gönüllü öğrenciler tarafından kurulan UNESCO Kulübü ilk olarak tarihi bir yapı olan okulun fotoğraflarını çekmeye başladı. 
Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, “Öğrencilerim ve değerli öğretmenim UNESCO Kulübü ile ilgili güzel çalışmaları vardı. Türkiye genelinde okullarda 96 tane UNESCO Kulübü vardır. Manisa’da ilçeler dahil 4 kulüpten biri bizim okuldadır. Öğrencilerimiz kulübünü güzel amaçlar ve düşünceler için kullanmakta” dedi. 
İngilizce Öğretmeni ve Kulüp Danışmanı Safure Orhan, UNESCO Kulübü olarak güzel çalışmalara imza atacaklarını belirtti. 
Projeye başlarken Manisa’nın tarihinden çok etkilendiklerini belirten kulüp sözcüsü Dilara Elif Ayaz, “İlk olarak kulüp üyelerimizle birlikte Manisa’nın kültürel miraslarını tanıtacağız. Sart Harabeleri olsun, Aigai Antik Kenti olsun, Kula evleri olsun. Özellikle en çok Kula evlerini anlatmak istiyoruz. Çünkü Kula evleri UNESCO’nun koruması altında olan bir yerimiz. Kula evlerimizin ülkemiz ve Manisa için çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Bizim tarihimiz orada Türkler ve Rumlar Osmanlı döneminde orada birlikte yaşamışlar. Bunları arkadaşlarımıza anlatmak istiyoruz” dedi. 
Dilara Elif Araz, “Türkiye hariç Avrupa ülkelerinde 29 tane yemek mirasları var. Ama sadece bizim Gaziantep’te 32 tane var. Bunları kim biliyor, kaç kişi biliyor. Bunları öne çıkarıp, yazılar yazıp paylaşmalıyız. Mesela bu okulumuz 1914 yılında inşaatına başlandı. 1931 yılında eğitime başladı. O günden bu yana tarihi bir olarak eğitime devam ediyor. Benim anneannem, halam bu okuldan mezun oldu. Bunun ne kadar manevi değeri olduğunu görüyoruz. Bizler bunları göstermemiz lazım. Tarihe dikkat çekmeliyiz. Burada küçük küçük gezilerde yapacağız. Bunları düşünüyoruz. ” dedi. 
Kuzeninin Amerika’da yaşadığını ifade eden Dilara Elif Ayaz, “Onların öğretmenleriyle de görüştük. E posta üzerinden mektup arkadaşlığı yapacağız. İngilizce yazışacağız. Günümüzün nasıl geçtiğini birbirimize anlatacağız” diye konuştu. 
Kulübün fotoğrafçısı olan Defne Erdemgil, “Manisa’nın tarihini UNESCO için araştırdığımda gerçekten çok etkilendim. Gerçekten bilinmeye değer bir tarihi olduğunu fark ettim. ve insanlarını ilgisini çekecek şeylerin olduğunu düşünüyorum” dedi. 
Kulüp organizatörü Ceren Bayrak, “Yazıları düzenleyip araştırmasını yapıp sunumlar için hazırlıyorum. Tarihimizi herkesin bilmesi lazım. Ona göre araştırmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: sehzadeler-gediz-anadolu-lisesi
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.