Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ŞEHZADELER’DE RAMAZAN DOLU, DOLU GEÇECEK

0

KÜLTÜR-SANAT 15.05.2018 17:49:08 1678 0
ŞEHZADELER’DE RAMAZAN DOLU, DOLU GEÇECEK

2014 yılından bu zaman kadar 5 yıldır geleneksel bir hal alan Şehzadeler Belediyesi Ramazan geceleri bu yılda ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerle düzenlenecek. Hafta içi her gün iftar sonrasında çeşitli etkinliklerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanında Cuma ve Cumartesi geceleri’ de Kuran ziyafetleri, Şiir geceleri ve Türk Tasavvuf Müziği konserleri düzenlenecek. 2014 yılından bu zaman kadar Şehzadeler’de dolu, dolu bir ramazan yaşandığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Ramazan ayının sevgiyi, yardımlaşmayı, kardeşliği ve paylaşmayı öne çıkaran manevi ikliminden yararlanmak, Şehzadeler ’de veren elle alan eli gizlice buluşturmak ve Şehzadeler’in büyük bir aileye dönüştürmek amacıyla gelenek haline dönüştürdüğümüz Cumhuriyet Meydanındaki Ramazan Etkinliklerinin beşincisini hayırsever hemşerilerimizin ve sosyal sorumluluk sahibi kuruluşlarımızın katkılarıyla bu yıl da hazırladığımız güzel programlar ile gerçekleştireceğiz. Programlar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında kurduğumuz iftar sofralarında bu güne kadar 72.000 hemşerimizle bir huzur iklimini paylaştık. Bu yılda kuracağımız iftar sofralarında hayırseverlerimizin destekleri ile toplamda 18.000 kişiye Cumhuriyet Meydanında iftar verilecektir. Bununla beraber Cumhuriyet Meydanında her akşam iftardan sonra çocuklarımıza yönelik; çocuk oyunları, yarışmalar, çocuk tiyatroları, Hacivat karagöz gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir. Yine aynı meydanda Cuma – Cumartesi günleri de teravih namazından sonra halkımıza yönelik ramazanın ruhuna uygun söyleşiler, konferanslar, tiyatrolar, şiir geceleri, kuran ziyafeti, tasavvuf müziği konserleri icra edilecektir. Bu yıl Cumhuriyet Meydanında düzenleyenimiz etkinliklere, Ömer Karaoğlu, Yusuf Güney, Erkan Mutlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Talha Bora Öge nam-ı diğer gölge, Orhan Çakmak, Ömer Faruk Altunağa, Kuranı güzel okuma dünya birincisi Hafız Abdurrahman Sadien, gibi ünlü sanatçılar ve hafızlar halkımız ile bir araya gelecek” dedi.

“MAHALLE İFTARLARIMIZDA HALKIMIZ İLE BİR ARADA OLACAĞIZ”

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede kurulacak olan iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade eden Başkan Çelik “Her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle iftarlarımız kapsamında da yine hayırsever hemşerilerimizin katkıları ile bugüne kadar 55.000 vatandaşımız ile iftar sofralarında buluştuk. Bu yılda her gün farklı mahallelerimizde de iftar sofraları kurmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 20’ye yakın mahallemizde yaklaşık 15.000 kişi ile iftar sofralarında buluşacağız. İftar yapılan mahallelerimizde de çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz ve tasavvuf müziği konserleri icra edilecektir. Ayrıca tüm ramazan ayı boyunca her gece teravih namazından sonra bir camide vatandaşlarımıza soğuk limonata ikramımızı da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.