Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Şehzadeler’de 15 hayvan telef oldu

0

GÜNDEM 29.10.2021 15:48:00 1189 0
Şehzadeler’de 15 hayvan telef oldu

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Mümin Özkasap Spor Tesisinin arkasında hayvancılık yapan Necmettin Şahin’in koyunları iddialara göre yedikleri ottan zehirlenerek telef oldu. Çaresizce hayvanlarının ölmesine bakan ve elinden bir şey gelmeyen Necmettin Şahin, yetkililerden destek istedi.
HAYVANLAR ÖLÜYORDU AMA BU DENLİ ÖLÜMLER MEYDANA GELMEMİŞTİ
Necmettin Şahin, “Gece 3’te başladı. Hayvanlarımızda belirtiler olmadan aniden ölümler başladı. Belli ilaçları uyguladık ama ağır gebe olanları, besili olanları kurtaramadık, öldüler. Telef olan hayvanlarımızda ufak kan belirtileri var. Çeşitli ilaçları uygulamaya devam ediyoruz ama hayvanlarımız ölmeye devam ediyor. 12 tane hayvanımız hayatını kaybetti. Ne olduğunu bilmiyoruz. Yaklaşık 150 tane hayvan var. 50 tanesine yakınında rahatsızlık devam ediyor. Ahırı açtığımızda 2 tanesi orada ölmüştü. Hayvanların üstünde kırgınlık belirtileri vardı. Hayvanlar ölüyordu ama bu denli ölümler meydana gelmemişti. Zehirlenme ihtimali yüzde 50. Bulaşıcı hastalıklar olma durumu yüzde 50’dir. ” diye konuştu.
YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Yetkilileri aradıklarını ancak çözüm bulamadıklarını vurgulayan Şahin, “Tarım İl Müdürlüğünü aradık, veteriner hekimlerini aradık. Sabahtan beri 10 tane veteriner gezdik. Hepsi ayrı ayrı ilaçlar, farklı farklı şeyler söyledi. Bizim tek geçim kaynağımız hayvancılık. Bu hayvanların yarısın kurban vadeli aldık. Şimdi baya zararımız var. Devletimizden, valilimizden, kaymakamımızdan gerekli yardımları istiyoruz. Yardımcı olurlarsa çok seviniriz” diye konuştu.
TEK GEÇİM KAYNAKLARI HAYVANCILIK
Bu insanların tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade eden Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi, “İşsizlik var, insanların iş bulma şansı yok. İnsanların tek geçim kaynağı hayvancılıktır. Çoğu da kurbana kadar borç alıyor bu hayvanları. Buralarda otlatıyorlar. Bu vatandaş gerçekten çok mağdur oldu. İddialara göre belediyenin park bahçelerde budayıp getirdiği ağaçlardan kaynaklı bir zehirlenme olduğunu veteriner söylemiş. Bu konuda gerek belediyemizin, gerek kaymakamlığımızın bu vatandaşa yardımcı olmasını istiyoruz. Pazartesi günü Kaymakamımız ile görüşeceğiz. 15’e yakın hayvanımız telef oldu. Bundan sonra vatandaşımızın istediği de olsa belediyelerin park bahçe ekipleri budadıkları ağaçları dökmesinler” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.