ŞEHİTLER ORTAOKULU AVRUPA’YI KEŞFETTİ

Şehitler Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri, İki Erasmus Projesi birden yürüterek gittikleri hareketliliklerde Avrupa Okullarını keşfettiler

MANİSA- EĞİTİM 17.08.2022 00:00:00 1772 0
ŞEHİTLER ORTAOKULU AVRUPA’YI KEŞFETTİ

 

Erasmus+ KA229 Stratejik Okul Eğitimi Projeleri kapsamında hibelendirilen “Geçmişten geleceğe zeka oyunları z kuşağıyla buluşuyor” ve “edutaınment wıth ıntellıgence games” adlı iki Erasmus projesinde, 24 öğrenci ve 6 öğretmen yurtdışı hareketliliklerine katılmış Avrupa okullarıyla tanıştılar. Proje kapsamında Polonya, Çekya, Litvanya ve Romanya ülkelerinde birer haftalık programlara katıldılar. Öğrenciler, yürütülen projeler sayesinde akıl ve zeka oyunları oynama ve geleneksel akıl oyunlarını tanıma fırsatı yakaladılar. Bunun yanı sıra farklı kültürlerden akranlarıyla tanışarak arkadaşlıklar kurdular ve yabancı dillerini geliştirdiler. Çeşitli eğitimlerin, aktivitelerin, kültürel gezilerin yer aldığı proje hareketlilikleri sayesinde eğlenceli vakit geçirdiler.

Aynı zamanda Romanya, Çekya, Litvanya ve Polonya’dan gelen öğrenci ve öğretmenler de şehrimizde misafir edilmiş, tarihi sosyal ve kültürel değerler tanıtılmıştır. Gelen misafirlere proje kapsamında oluşturulan akıl ve zeka oyunları atölyesi, geleneksel oyunlar ve oyunların eğitim sisteminde nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Akıl ve zeka oyunları oynayarak eğlenceli bir hafta geçirdiler.

Aynı anda yürüttükleri iki Erasmus projesi ile şehrimizdeki okullar arasında bir ilki başardıklarını belirten Tayfun Sarıbeyler (Okul Müdürü); bu projeler sayesinde Avrupa birliği okullarıyla sürekli etkileşim içerisinde olduklarını ve bunu devam ettireceklerini, edindikleri tecrübelerle etkin verimli öğretim alanları oluşturmaya çalıştıklarını, deneyimledikleri iyi örneklerle eğitim ortamlarının geliştirilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Projenin iki mimarı Elçin Ceyhan (İngilizce Öğretmeni) ve Ersin Gençoğlu (Matematik Öğretmeni) yurt içi ve yurt dışındaki tüm faaliyetleri sorunsuz bir şekilde tamamlayarak yürüttükleri bu iki proje ile öğrencilerine faydalı olmanın gururunu yaşadılar.


Ramazan-19

Ramazan-18

Ramazan-17

Mustafa Arı Projelerini Açıkladı!

Ramazan-16

Ramazan-15

Ramazan-14

  • Cuma 22.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Pazar 25.5 ° / 12.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.