Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Scientix Projesi Yenilikçi Öğrenme Alanında Eğitimi Çalıştayı” başladı

Scientix Projesi Yenilikçi Öğrenme Alanında Eğitimi Çalıştayı” 5 Mayıs’a kadar devam edecek.

MANİSA- EĞİTİM 4.05.2023 17:44:00 1364 0
Scientix Projesi Yenilikçi Öğrenme Alanında Eğitimi Çalıştayı” başladı

Manisa’da 2 Mayıs’ta başlayan Matematik Seferberliği için,  Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından “Scientix Projesi Yenilikçi Öğrenme Alanında Eğitimi Çalıştayı” 5 Mayıs’a kadar devam edecek.  

 

 


Millî Eğitim Bakanlığı’nın matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla TÜBİTAK ve üniversiteler ile iş birliği içerisinde başlattığı Matematik Seferberliği çerçevesinde Manisa’da Her Yerde Matematik Projesi Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konuldu. 
 
Manisa’da Her Yerde Matematik Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Tunç Akdur, Manisa Türkiye Scientix Elçisi Esmanur Tögel ÇiL ve Enise Ulu Çoğalan tarafından uygulamalı eğitimler verildi. Uygulamalı eğitimlerde; gerçek dünya problemleri hakkında fen teknoloji mühendislik, matematik bilgilerinin uygulanmasıyla çözüm önerileri oluşturulacak ve STEM projeleri geliştirilecek.  Çalıştay Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan okul öncesi öğretmeni, sınıf öğretmeni, ilköğretim matematik ve lise matematik öğretmeni branşlarından olmak üzere toplam 100 öğretmenin katılımıyla a Manisa Öğretmenevi ASO’da devam ediyor.   Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici yaptığı konuşmada çalıştayın çok önemli olduğunu kaydetti.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.