SARUHANLI'DAKİ TEPEGÖL TURİZME AÇILACAK

0

BÖLGE 8.06.2020 15:29:27 1719 0
SARUHANLI


Manisa'nın Saruhanlı İlçesine bağlı Aydınlar Mahallesinde bin 40 rakımlı dağın tepesinde yer alan ve eşsiz güzelliği ile dikkat çeken 120 bin metrekare büyüklüğündeki Tepegöl'ün turizme açılması için çalışma başlatıldı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçe merkezine 40 kilometre mesafede yer alan Tepegöl'ü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkan Bilgin, buradaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda kendiliğinden oluşan ve tamamen yağmur suyu ile beslenen gölün doğal güzelliği ile dikkat çeker hale geldiğini ifade etti.

Gölün turizme açılması için çalışma başlattıklarını, bu anlamda ilgili kurumlarla temasa geçtiklerini dile getiren Bilgin, planladıkları projenin hayata geçmesi halinde bölgenin cazibe merkezine dönüşebileceğini kaydetti.

Aydınlar mahallesine 11 kilometre mesafede bulunan doğa harikası Tepegöl’ün çevresinde Türkiye’de eşi benzeri olmayan yabani inekler ile yılkı atları yaşıyor.

Lezzetli sazan balıklarının da bulunduğu gölün çevresinde çok sayıda kuş türü de yer alıyor. Ayrıca doğa sever trakking grupları da göl civarında doğa yürüyüşleri düzenliyor.

escort manavgat

Manisa Büyükşehir’den Vatandaşlara Evde Bakım Desteği

Turgutlu Belediyesi ÇKSM’lerde Kış Dönemi Kayıtları Başladı

Mimar Tuğrul Erdem Manisa’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

BAŞKAN BALABAN KARAKÖY’DE ESNAF ZİYARETİ YAPTI

Şehzadeler HEM’den LÖSEV Annelerine Destek Kursu

ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA EŞİTLİK VE DOSTLUK MASALLARI

Turgutlu Tarihi Belgeselinin Yeni Bölümü Yayınlandı

Büyükşehir, Çaybaşı Deresi’nin Rutin Temizliğini Tamamladı

  • Pazartesi 35.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.2 ° / 20.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.