1
Tatbikatta HAP Üst Yönetimi olarak, Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Osman Çağlayan (HAP Başkanı), Başhekim Yardımcısı Maksut Demir (Operasyon Şefi), Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Öztürk (Planlama Şefi), İdari Mali Hizmetler Müdürü İsmail Alpar (Lojistik Şefi) İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Halil Aydın (Finans Şefi) ve alt birimlerinin hazır bulundular. Tabikatta, Kamu Hastaneler Birliğinden Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nden Afet Şube Birim Sorumlusu Nurdan Akdinç ve Afet Şube Birim çalışanı Nilüfer Altıner, UMKE ekibinden ise Ferdi Kurşun da gözlem ekibi olarak hazır bulundular.
Afet Öncesi, Sırası Ve Sonrasını Kapsayan Çalışmalar
Tatbikattan önce bir açılış konuşması yapan Devlet Hastanesi HAP Başkanı ve Başhekimi Ali Osman Çağlayan bu tatbikatın yapılmasının öneminden bahsederek; “Tatbikatta asıl amacın, meydana gelebilecek herhangi bir afet olayında görev alacak ekiplerin, imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi, varsa eksikliklerinin görülmesi ve bunların giderilmesine yönelik işbirliğinin geliştirilmesi çok önemli.” dedi. Çağlayan; “Saruhanlı Devlet Hastanesi Afet Müdahale Planı her türlü afetle etkin mücadeleyi amaçlayan bir prensip içerisinde oluşturuldu. Afet öncesi, sırası ve sonrasını kapsayan çalışmaların bir bütünlük içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Afet öncesi hazırlıklarımız ne denli iyi olursa, afet sırasında ve sonrasında ortaya koyacağımız işbirliği ve afete karşı gerçekleştireceğimiz mücadele de o kadar etkin olacaktır' dedi ve sözü Sivil Savunma Amiri Fatih Altun’a bıraktı. Sivil Savunma Amiri Fatih Altun ise katılımcılara hastanelerinde afet esnasında duyulan ihtiyaçlar, hastanenin kapasitesi ve verilmesi planlanan hizmetler hakkında kısa bir brifing verdi. Verilen bu brifingin ardından tatbikata geçildi.
Tatbikatta yaşanacak olası bir afetin provası yapıldı
Hastane Afet Planında görevli personelin ortak çalışması ile hazırlanan; ilgili birimlerin sorumluları, sorumlu hemşireleri ve personelinin katılımı ile gerçekleştirilen masa başı tatbikatında; Saruhanlı’da ya da civar yerleşim birimlerinde meydana gelen afet neticesinde hastaneye çok sayıda yaralı gönderilmesi durumunda, hastaneye kabul edilecek hastalara en sistemli, hızlı ve güvenli şekilde müdahale edebilmek için nasıl organize olunacağı üzerinde duruldu.
A’dan Z’ye tüm tedbirler göz önünde bulunduruldu
Tatbikat senaryosunda, Yetişkin Acil Servis’te uygulanacak afet triajı, oluşturulacak bakı alanları, hasta kayıtları, kimlik tespiti, hasta yakınlarının bilgilendirilmesi, basının bilgilendirilmesi, işbirliği içinde çalışılması gereken kurumlarla irtibatın sağlanması, yatak kapasitesinin arttırılması, ilaç, malzeme ve cihaz temini, personel çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve güvenlik için alınacak tedbirler yer aldı. Tatbikat sonunda Saruhanlı Devlet Hastanesi HAP Başkanı ve Başhekimi Ali Osman Çağlayan katılımcılara bir konuşma yaptı. Çağlayan: “Saruhanlı Devlet Hastanesi'nin olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olması büyük önem taşımaktadır. Ege Bölgesi birinci derece deprem kuşağında yer almakta ve ilçemiz de bu açıdan riskli olduğundan, afet ve acil durumlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz' dedi. Çağlayan, yaptıkları, afet konulu masa başı tatbikatında görev alan herkese teşekkür etti.
Gözlem ekibinin tatbikat hakkındaki değerlendirmelerinden sonra “Saruhanlı Devlet Hastanesi HAP Masa Başı Tatbikatı” sona erdi. HABER MERKEZİ
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.