Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Saruhanlı’da Demokrasi Şöleni

0

GÜNDEM 2.08.2016 14:01:08 1700 0
Saruhanlı’da Demokrasi Şöleni

İlçedeki tören alanında devam eden demokrasi nöbetinin 16. gecesinde sahne alan Şehzadeler Belediyesi mehter takımı halkın büyük beğenisini kazandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı programa Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri de katıldı.

Şehzadeler Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başlayan demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz demokrasi şehitleri için dualar edildi.

Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini “millete ihanet” olarak değerlendirdiğini, bu olayı nefretle kınadığını belirterek şunları kaydetti; “15 Temmuz Cuma günü karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha çıktık. Darbe girişiminin üzerinden 18 gün geçti, ülkemiz her geçen gün daha da aydınlık günlere yürüyor, yeni ve güçlü Türkiye yolunda ilerliyor. Yeni Türkiye’nin oluşması anlamında çok ciddi kararlar alınıp uygulanıyor. Bugün gelinen noktada millete ihanet edenler gerekli cevabı aldı. Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, kazanan devlet ve millet olmuştur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Saruhanlı’da da bizler demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyoruz. 18 günü geride bıraktık ama meydanlardan ayrılmadık. Buradayız, dimdik ayaktayız” dedi.

Milli irade karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını savunan Yaralı, şöyle devam etti; “Ülkemize ve milletimize yönelik bu ihanet, devlet ve millet dayanışması ile ortadan kaldırıldı. Milletimiz elinde Türk bayrağı göğsünde imanla meydanlarda darbeye karşı durdu. Bizler bu toprakları kolay kazanmadık, kolay kolay da hiç kimseye kaptırmayız. Bu demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: saruhanli-da-demokrasi-soleni
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.